Anasayfa
7 Mart 2023, 0:06
sizden5
Abone

Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı

Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı

bengutatlici2
Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar. Kocam, tartışma sonrası "evlilik bitmiştir." vs sözler kullanıyor sonrasında niyetini sorduğumda bu sözlerde kesinlikle boşanma niyetinin olmadığını belirtiyordu. Geçen gün bir tartışma sonrası telefonda bana "evlilik bitmiştir, beni unut gelmeyeceğim." dedi ve o gün gelmedi. (yarın yani 5 gün sonra gelecek evine) Bu sözü söyledikten sonraki gün bu söylediklerini sorduğumda "hatırlamıyorum bunları söylediğimi" diye belirtti. Yine aynı konuşmada boşanma niyetinin olmadığını, yuvasının başında olduğunu bir çok kez dile getirdi. Hocam bu olay sonrası nikah düşmüş müdür?

Okudunuz mu?  Namazda 1 adım ileri-geri gitmek ?

Yorum: Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı

arifselim
Hayırlı ramazanlar. Evlilik bitmiştir gibi sözler kinayeli sözlerdir. Yani artık çok sorunlar var devam edemeyeceğiz gibi bir niyet ile söylerse nikah bozulmaz. Eşinin niyeti önemlidir. Yinede her erkek çok dikkatli olmalıdır.


Zina

Kayıtsız Üye
21 yıllık evliyim .eşim 5 sene önce çalışmak için gittiği iş yerdeki dul kadınla bir ay içinde birkaçkez ilişki yaşamış sonra pişman olup işinden ayrıldı. Bu ay içinde evi hiç ihmal etmedigi için ben anlamadım. Evliliğimiz iyi giderken zina ilgili konuşmalar geçtğinde sinirleniyor kavgalar çıkartıyor.bu işleri yapanlara kızıyor. Onlara nasihat ediyordu. Kendini işine verdi.niçin böyle yapıyorsun dediğimde işimle mutluyum deyip konuşmalar azaldı. Birkaçgün önce benim göreceğim yere deliller koymuş bende görünce sinirlendim.kocam rahatladım dedi. Pişmanlığını tövbe ettiğini dile getirdi. Bu durum karşısında tepkim kötü oldu rahatsızlandım. Düşünmek için evden gönderdim. Oda evlilik bitmiştir beni unut dedi sonra eve geldiğinde boşamak amaçlı söylemedim. Niyetim öyle olsaydı tekrar tekrar gelmezdim dedi. Sorum bu durumda nikahımız düşmüşmüdür. Affetmem durumunda nasıl davranmam gerekir.

Okudunuz mu?  Babam bana her namaz vakti "namaz kıl" diye uyarıyor ama benim hoşuma gitmiyor

Yorum: Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı

@hmet
< nikahımız düşmüşmüdür. >
-Hayır nikah düşmemiştir çünkü kinayeli ifadeler kullanmış ve amacı boşama olmadığını söylemiş bizi bağlayan onun ifadesidir.
< Affetmem durumunda nasıl davranmam gerekir. >
Affetmek demek geçmiş hataları silip bir daha gündeme getirmemek demektir.

Okudunuz mu?  İncil evde bulundurmak okumak caiz mi

Kayıtsız Üye
Erkek talak verse, hanım duymadığı müddetçe, boş olur mu


arifselim
Talak geçerli olması için şahit olması yada eşinin işitmesi şart değildir. Tek başına bile talak versen bu geçerlidir. Bundan dolayı talak hafife alınmaması gereken ciddi bir meseledir.


karım değilsin demek nikahı bozar mı

Bu kategoride yer alan Alkollü çikolata yemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.