Anasayfa
10 Nisan 2022, 19:03
sizden3
Abone

Sürekli küfre düşme şüphesi

Sürekli küfre düşme şüphesi

MBK
Efendim buraya çeşitli sorular sordum her zaman döndunüz Allah razı olsun. Ben düşüncelerimle ve hareketlerimle sürekli kufre düştüğümü düşünuyorum ne kadar tövbe etsemde ićime sinmiyor ve yine aynı şeyleri yapıyorum sanki . Mürted olmaktan çok korkuyorum.Ya ibadetlerim silinirse diye düşünüyorum yenemiyorum kendimi. Dinden çıkmak Allah a karşı gelmek istemiyorum. Tövbe ediyorum. Düşündüklerim bazen yaptıklarım küfre düşürmüş gibi geliyor beni. Bugün haç işaretini düşündüm bir an onu yapmış gibi hissettim Asla teslis inancına inanmam ama bunlar niye olur bilmiyorum. Sonra kelime -i Şehadet getiriyorum ama ya Allahım affetmezse diye düşünüyorum. Küfre düşmemek dinden çıkmamak ićin ne yapmalıyım. O an sadece tövbe estağfurullah desem yeterli mi ? Yardım edin. Bu durumumu kime yazsam anlamiyor beni. Dua ediyorum ama yine aynı şeyleri yapıyorum. Düşünme demişti Arifselim hocamiz ama düşünmesem yine çıkamıyorum işin içinden. Dinden çikmak hristiyan olmak istemiyorum.Ahiretimi çöpe atmak istemiyorum ama kendimi yenemiyorum. Müşrik olmak mürted olmak istemiyorum. Lütfen bana kızmayın. İbadetlerimin silinmesinden kafir olmaktan korkuyorum. Biliyorum Allah her dua ettiğimdd beni dinliyor ama bunları sürekli i yapmak artık çıkılamaz bir hâl aldı. Allahım kırarsam ne yaparım. Haç işaretini yapmak istemedim. Sizleride böyle sorularla sıktığım için üzgünüm. Allah hepimizi affetsin inşALLAH. Allah razı olsun. AMİ .

Okudunuz mu?  İçimden namaz kılmak gelmiyor

Yorum: Surekli küfre düşme şüphesi

arifselim
Selamun aleykum. Öncelikle şundan kesin bir şekilde emin ol, kesinlikle bu yaşadıkların ve anlattıkların vesvesedir ve vesveseden dolayı da asla Allah kullarına günah yazmaz. Allah’ın bile sorumlu tutmadığı bir konuda sen kendini üzersen sadece zarar görürsün. Aklına gelince geçmesi için uğraşma bırak gelirse gelsin. Sadece önem verme ve kendi işine bak. Öyle yaparsan Allah’ın izniyle geçecektir.

Okudunuz mu?  İçinde Küfür Bulunan Şarkıları Dinlemek

Yorum: Surekli küfre düşme şüphesi

Çaylak2017
Ben de benzer bir vesvese içindeyim. Namaz kılmaya başladığımı duyan biri bana "yahu sen nesin, Hristiyan mısın, Müslüman mısın?" deyince ben de "Yok Yahudi!" diye tepki gösterdim. Acaba bilmeden günaha ve küfre düşmüş müyümdür? Sonra düşününce tövbe istiğfar edip Kelime-i Şahadet getirip Kelime-i Tevhid okudum. Fakat hâlâ endişelenip üzülüyorum. Sözlerimde dikkatli olmaya çalışıyorum, ama bu arkadaşın bana söylediği beni kızdırınca düşünmeden öyle bir şey söyledim. Densizlik onda ama cezasını ben çekmem İnşAllah.


Yorum: Surekli küfre düşme şüphesi

MBK
Çaylak2017 kardeş benim içimdeki ses yani sürekli söylediğim kuruntu bir türlü geçmiyor onu icimden atamıyorum ve o an yanlış inkar eden şirke düşüren şeyler içimden geçiyor. Sonra kelimei şehadet getiriyorum ama içim kötü oluyor bir an unutuyorum yine aklıma geliyor. Böyle beynimi kurcalamış gibi oluyorum. Bu yüzden mürted olmaktan korkuyorum. Mesela bir konuyi öğreniyorum.İçimden onunla ilgili yanlış küfre düşürecek seyler geçiyor. Söylemek istemeyeceğim şeyler. O cümleyi dilimle asla söylemem Allah affetsin fakat icimdeki konusuyor beni boğuyor kurtulamıyorum. Tek çare tövbe ve ibadetlere devamlılık bunları önemsememek. Zor ama Allah ım yardımcımız olsun. Sende çokça tövbe et.Yarın Arefe ikindi ile iftar arası Allah affedecek kulları seçermiş diye duydum böyle vakitlerde çokça tövbe edelim. Allahım bizleri affetsin inşALLAH. Şimdiden Hayırlı Bayramlar. ”

Okudunuz mu?  Abdestte maliki mezhebini taklit

Ncn
Selamun aleyküm . Size danışmak istediğim bir konu var, her ne kadar günahlar işlesem de Allah a layık bir kul olmak için elimden geleni yapıyorum , namazlarımı kılmaya, Kuran’ı Kerim okumaya , zikir yapmaya çalışıyorum. Ama vesvese midir bilmiyorum beni sıkıntıya sokan bir durum var. Bu yüzden mutsuz, huzursuz ve korku içindeyim. Hayatta en korktuğum şey Küfre düşmek , ahiretimi kaybetmek , nikahımın düşmesi ve eşim bana haram olduğu için her an bir günah ın içinde olmak. Sevgili hocam önceleri namaz kılarken falan gelirdi bu hisler , düşünceler. Şimdi ise her an geliyor. Haşa Allah ı Teala ile ilgili, Peygamber sav ile ilgili, dinen mukaddes değerler ile ilgili çirkin, yakışmayan , edepsiz düşünceler. Bununla ilgili araştırmalar yaptım bunun vesvese olduğunu söylüyorlar. Ancak iradi olursa sorumlu olunur diyorlar. İşte bende orda endişe ye kapılıyorum. Sanki bunları bazen aklıma ben getiriyorum. Sanki kötü şeyleri düşünmek için bahane arıyor gibiyim .bazen sanki haşa eleştiriyorum gibi. Yani dile getirmek istemiyorum , Peygamber’imize , Allah ü Teala ya yakışmayan sıfatlar. Yakışmayan yakıştırmalar geçiyor aklımdan. Şunu niye böyle yapmış gibi. Yada hafife alır gibi haşa. Haddime değil biliyorum buda beni çok üzüyor.İçimden geçen bu düşünceler beni rahatsız ediyor. Küfre düşmekten korkuyorum. Düşünmek istemiyorum. Allah a sığınıyorum. Dua ediyorum. Ama her an öyle huzursuzum ki. Yaşadığım huzursuzluk yine beni o düşüncelere itiyor. Ben şöyle düşünmüştüm diyorum. Bi daha aklıma getiriyorum onları. Yada gaflette bulunmayayım diyorum. Allah a yaklaştıracak şeyler yapayım diyorum. Okuduğum bir ayet te yada bir hadis te hemen içimden bir eleştiri , kötü bir yorum geçiveriyor. Yön değiştirmeye çalışıyorum o kötü eleştiriyi yada sözü şeytan için düşünmeye çalışıyorum. Ama sanki onlar benim düşüncelerim de. Ben Allah korkusundan Küfre girme korkusundan kendimi kandırıp bunu şeytan a yüklüyormuşum gibi hissediyorum. Önce sadece düşünce şeklindeydi. Çok rahatsız oluyordum sürekli bu huzursuzluk içimde. Son Zaman’larda giderek arttı içimden onları tekrarlamak istemiyorum ama çirkin, küfür sayılan sözleri yada Allah ın varlığına ters bir sözü tekrarlıyorum, dilimle söylemiyorum ama içimden tekrar ediyorum. Hemen rahatsız olup sesli olarak estağfırullsh yada la ilahe illsllsh diyorum ama. Yani düşünce boyutundan çıktı sanki ve içimden konuşma boyutuna geldi. Bu beni daha da çok korkutuyor. Çünkü sanki bu daha iradi bişey gibi. İnsan sessiz olarak içinden Nasıl zikir yapabiliyorsa aynı şekilde küfür sayılan söz De söyleyebilir. Bu kişiyi mesul eder diyorum. Vesvese boyutundan çıkar diyorum üzülüyorum. Böyle bir durumda Nasıl davranmalıyım. Yardımınızı bekliyorum. Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İstemeden gülmek caiz mi?

vel Fecr
@ncn
Allah seni bu vesveselerden muhafaza eylesin inş.

gittiğiniz bir topluluk falan var mı ? yoksa en azından din kardeşlerinle beraber hasbihal edip rahatlayabilirsin.
Allah bize cem olmayı emrediyor. tek başına bunun üstesinden zor gelirsin gibi. yeise kapılma inş. Allah kolaylık versin.

Okudunuz mu?  Tuvalette sıçrayan idrar af edilir mi ?

Ncn
Bende sizin gibi vesvese olduğuna inanmak istiyorum bu durumun. Ama mesele içimden o kötü sözleri tekrar etmeye kadar gelince korkularım daha da arttı. Sonuçta düşünce iradi olmayabilir ama içinden söylemek sanki daha iradi bişey ve ben bunu da başaramayarak şeytan a yenik düşüp İmanımı kaybetmiş olmaktan korkuyorum

Okudunuz mu?  Kabir azabını kimler görmeyecek?

vel Fecr
tamam, Allahın ipine sımsıkı sarılın, bunun yolu birazda cemaat olmaktan geçer.


Ncn
Aklıma gelen vesvese, küfür, haşa Allahu Teala ile ilgili Peygamber’imiz (sav) ile ilgili gelen çirkin hakaret içerikli şeylerden o kadar çok muzdarip oldum ki. Size de yazdım daha önce. Bununla ilgili çok şey de okudum. Vesvese diye takmamaya çalıştım ama başarılı olamadım. İçimden sıkıntıyı atamadıkça takıntı haline geldi. Ne Zaman kötü Bi söz duysam , ayıp bişey görsem Allah geldi aklıma. Felak nas okuyorum dua ediyorum rahatlatıyorum kendimi. Ama önce kendiliğinden geliyordu aklıma. Şimdi ise öyle Bi hal aldı ki. Takıntı haline geldi sanki. Allah ü Teala’nın adını duyduğumda Peygamber’imizin adını okuduğumda aklıma bişey gelmiyor önce. Bu kez de ben aklıma kötü bişey gelmedi bu kez diye düşünüp kendim getiriyorum.küfre girmekten hem korkup hem neden bunu yapıyorım bilemiyorum. Ateş’le oynamak gibi oluyor. Bu sözlerin vesvese oluşunun iki delili var diye okudum. Biri kalbin rahatsız olması. Biri susturmak istedikçe susmaması. İşte ikinci delil bende tam olarak öyle olmuyor. Bazen susturmak istedikçe gelen düşünceler oluyor evet. Ama bazen bunların çirkin olduğunu bile bile ben getiriyorum aklıma. Çağırıyorum adeta. Onaylamıyorum ama bile bile düşünüyorum. Sonrada düşündüm diye pişman oluyorum. Kulağa saçma geliyor ama içinde bulunduğum durum bu. Hem Küfre girmekten bu kadar korkup hem neden bu eziyeti kendime yapıyorım bilmiyorum.dinen mesul olmaktan çok korkuyorum.

Okudunuz mu?  İki parmak işareti nedir?

vel Fecr
hocam dediğim gibi cami cemaatide olsa onlarla beraber namazlarınızı cemaat yapmaya özen gösterin gayret edin.
namazdan sonra çayhanade biraz çay için sohbet edin. tek başına kalkman zor bu durumdan.


Ebû Mansur
Ncn kardeşim yazılarını okudum sen de OKB belirtileri var. Çoğu sorun vesvese. Bence bir psikoloğa git tedavi ol kendin aşamassın bunları…

Okudunuz mu?  Duam neden kabul olmuyor diyenlere!!!

küfre düşünce tövbe edilirmi, sürekli küfre düşmek, Vesvese içindeyim

Bu kategoride yer alan Ergenliğe girme nasıl anlaşılır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli küfre düşme şüphesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.