Anasayfa
21 Aralık 2023, 21:54
sizden07
Abone

İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

Simsek5861
Selamun aleyküm instagramda bir grup açmışlar 3 4 kişilik arkadaşlarım öyle herkesin görebileceği bir yer değil sadece 3 tane felan arkadaşım var bunlardan biri şaka amaçlı babama bişeyler felan diyor şaka amaçlı tabi ki bende bişey demiyorum günahı kendine daha sonra önceden bana yanlış hatırlamıyorsam babamı hiç göstermicem felan dedi bende faceden babasının resmini buldum o grupta paylaştım kul hakkına mı girdim lütfen yardımcı olun dalga geçmek gibi bir niyetim tabi ki yok sadece hiç göstermicem dedi bende gördüö eğlence amaçlı oraya attım kul hakkına girdim mi lütfen yardımcı olun. Resim zaten facebook üzerinde paylaşılmış ben çekipde paylaşmadım yani

Okudunuz mu?  Dışlanmak ne demek? Bir insan neden dışlanır

Yorum: İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

Ahmet
İzin alınmadan iyi niyetle de olsa bir kişinin resmini paylaşmak caiz değildir.
Özellikle sanal alemde herkese açık yerlerde paylaşmamak gerekir.


Yorum: İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

Simsek5861
Herkese açık yerlerde paylaşmadım caiz değil dediniz bilmiyordum bir de 3 4 kişilk konuşa grubu zaten dalga niyetimde yoktu kul hakkına girmedim değil mi hocam ya onuda bir açıklasanız?

Okudunuz mu?  Hz adem a.s. cennetten kovulduktan sonra dünyada neler yapmıstır?

Yorum: İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

Ahmet
Sadece oğlu ve bir kişi ise sil yeter özür dilemeye gerek yok


Simsek5861
2 3 arakdaş daha vardı onlarda yabancı değildi zaten hocam fotoğrafda silinmiş galiba instagramda üstüne basınca mesajın süresi doldu yazıyordu sıkıntı yok değilmi hocam kusura bakmayın sizide yoruyorum kul hakkı felan yok değil mi

Okudunuz mu?  Yusuf Tavaslı -Tam namaz hocası kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ahmet
Sorun yok dediğimiz sürece siz hala sorup duruyorsunuz
bir kaç sayfa devam edelim 🙂


Kayıtsız Üye
Hocam youtubede başkasının videosunu aldım. Üzerinde çalısmalar yaptım ve kendi kanalımda paylaştım. Kendi kanalımda 20 kisi ya var ya yok. Bu yaptığımdab pişman oldum ve ertesi gün videoyu sildim. Hocam bu yaptıgımın kul hakkı oldugunu bilmiyordum (eger kul hakkıysa). Hocam ben kul hakkı işlemis mi oldum ?

Okudunuz mu?  Hac İşareti Takmak

Ensar
Başkasından alınan video veya paylaşımları izinsiz olarak almanız ve kendiniz yapmış gibi lense etmeniz kul hakkıdır. Ancak görülüyorki siz bunu bilmiyordunuz ve pişmanlığınızı arz ediyorsunuz Allah bundan dolayı inşAllah sizi hesaba çekmeyecek tir. Yaptığınız paylaşımı kul hakkı olduğunu bildikten sonra silmeniz güzel bir davranış olmuş Allah rızasına uygun yaşamayı hepimize nasip eylesin. Allahtan af ve mağfiret dileyin. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Her işlediğim günahtan sonra pişman oluyorum

İzinsiz bir kişinin adını kullanmak iftira olur mu

Bu kategoride yer alan Allah'a Küfür [haşa] başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.