Anasayfa
19 Haziran 2022, 14:24
sizden91
Abone

Allah dilerse kaderi değiştirir mi?

Allah dilerse kaderi değiştirir mi?

heartless
Allah dilerse kaderi değiştirir mi? Levh-i Mahfuz’da insanların kaderlerinde yaşayacakları şeyler de yazılı mıdır? cevap için teşekkürler..


Yorum: Allah dilerse kaderi değiştirir mi?

Tevbe
Yazılıdır ve allah-ü Teala dilediğini değiştirir.

< "İyi güzel de, her şey Allah’ın bilgisi içindeyse, bizim dualarımızın ne hükmü vardır? Ettiğimiz dualar kaderi nasıl değiştirir?

Okudunuz mu?  Hamile kadının kabus sorunu (cinlerin kendini korkutması)

Konuya iki hadis ışığında bakalım: "Kaderi ancak dua geri çevirir. Ömrü ancak iyilikler arttırır. Kişi ancak işlemiş olduğu günah sebebiyle rızıktan mahrum kalır." "İhtiyat (ölçülü davranmak) ve dikkat etmek Allah’ın takdir ettiği şeye fayda vermez. Ancak dua, inen ve inmeyen musibetlere fayda verir. Belâ iner, fakat onu dua karşılar ve kıyamete kadar da ona karşı durur."Burada değişen kader değil, kazadır. Kader bir şey hakkında verilen karardır, kaza da o şeyin uygulanmasıdır. Yani bir insan içten bir dua eder, Yüce Allah bir ödül olarak o kişinin başına gelebilecek olumsuz bir olayı kaldırır. Burada değişen kader değil, kaderin uygulamadan geri çevrilmesidir.Kaynak: Ettiğimiz dua kaderi değiştirir mi? >

Bu kategoride yer alan Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah dilerse kaderi değiştirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.