Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Dinsiz bir kişi Müslüman mezarlığına gömülür mü?

Dinsiz bir kişi Müslüman mezarlığına gömülür mü?

Çaylak2017
Selamün aleyküm. Malumunuz şu ahir zamanda nüfus cüzdanının din hanesinde "İslâm" yazmasına rağmen aslında dinsiz olan bir çok insan var ülkemizde ve bunlar öldüğünde nüfus cüzdanında yazan bilgiye uyularak Müslüman mezarlığına defnediliyor. Bu kişinin dinsiz olduğunu kesinkes biliyorsak Müslüman mezarlığına gömülmesine itiraz etmemiz gerekir mi? İtiraz edersek bu kişi nereye gömülür?

Okudunuz mu?  Neden rüyalanıyoruz

Yorum: Dinsiz bir kişi Müslüman mezarlığına gömülür mü?

mumsema
Müslümanların arasına kafir gömülmez. Kafirin gömülmesini engelleme imkanı var mı? Devlet buna ne der bilmiyorum ama kanaatimce kimliğine bakılıp karar verilecektir.


Yorum: Dinsiz bir kişi Müslüman mezarlığına gömülür mü?

Tevbe
Yeni kimlikte yazmıyor artık din.

Okudunuz mu?  Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur?

Yorum: Dinsiz bir kişi Müslüman mezarlığına gömülür mü?

Çaylak2017
< Yeni kimlikte yazmıyor artık din. >
O zaman neye göre gömecekler bundan sonra?


Tevbe
Yani bu kimlikte yazmasıyla alakalı değil demek istedim, biz kimsenin içini bilemeyiz. Allah herkese müslüman olarak ölmeyi nasip etsin. Eğer ki müslüman olmadığından çok eminseniz son nefesinde yanında bulunup inkar ederek öldüğüne şahitseniz bunun için yakınları ile konuşup mesuliyet alarak gereğini yaptırabilirsiniz. Ülkemizde gayrimüslim mezarlığı da vardır.

Okudunuz mu?  Ahrette kul hakkını ödeme şekli ve miktarı (Üzerinde kul hakkı bulunanların ibadetleri kabul olmaz)

Çaylak2017
< Ülkemizde gayrimüslim mezarlığı da vardır. >
Gayrımüslim mezarlığı var da (Hristiyan/Yahudi) dinsiz mezarlığı var mı? Benim bildiğim kadarıyla yok. Hristiyan/Yahudi mezarlığına dinsiz kabul edeceklerini de sanmıyorum. Hele ki nüfus cüzdanının din hanesinde "İslâm" yazıyorsa.


yeni kimlikte din hanesi hristiyan

Bu kategoride yer alan Günahı açığa vurmak ve Forumda sorulan sorular hakkında? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinsiz bir kişi Müslüman mezarlığına gömülür mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.