Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi?

Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi?

Çaylak2017
< Nur suresi 3. ayetin tefsiri:

Zina eden erkek, ancak zina eden veya putperest bir kadınla evlenebilir. Zina eden kadınla da, ancak zina eden veya putperest olan bir erkek evlenebilir. Bu, mü’minlere yasak edilmiştir.

Okudunuz mu?  Bir kimseye şerefsiz veya tipsiz demek kişiyi dinden çıkarır mı ?

Ayetin Arapçası
الزَّانِي لَا يَنكِحُ إلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ
Ez zânî lâ yenkihu illâ zâniyeten ev muşriketen vez zâniyetu lâ yenkihuhâ illâ zânin ev muşrik(muşrikun), ve hurrime zâlike alel mu’minîn(mu’minîne). >
Daha önce aynı hususta forumda açılmış başlıkları okuyabildiğim kadar okumaya çalıştım; ama kesin bir sonuca varamadım. Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi? Samimi olarak Tevbe etmiş bir kimsenin geçmiş günahları yok hükmündedir diye biliyorum. Doğru mu?

Okudunuz mu?  Alevilere ramazan orucu farz mıdır

Kimse ortada "ben zina ettim; benimle evlenecek zina etmiş birini arıyorum" diye dolaşamaz. Böyle bir şey kolay kolay dile de getirilemez; hele evlilik bahsi geçtiğinde akrabalara ve evlenilecek kişinin ailesiyle konuşulamaz; adamı sopayla evden kovarlar, belki vururlar bile, kan davası çıkabilir. Kişi zina ettiğini belki evleneceği kişiye gizlice söyleyebilir; ama o bile çok riskli.

Okudunuz mu?  Müstehcen düşüncelerden kurtulmak için bir dua varmıdır?

Evliyle zina edenle, bekârla zina eden; fuhuşu meslek edinmişle ücret karşılığı zina etmiş olan (hizmeti satın alan) hep aynı mı değerlendiriliyor? Bu konuyu açıklığa kavuşturur musunuz?


Yorum: Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi?

arifselim
Bahsettiğin bütün zina çeşitleri aynıdır yani hepsi zinadır. Elbette günaha tövbe etmeden ve sürekli işleyen kişinin günahı dahada büyük olur. Zina eden kişi zina etmemiş olan kişi ile evlenebilir. Tefsircilerin çoğunun açıklamasına göre, bu haram kılma, zina edenleri nikahlamaktan müminleri sakındırıp korkutmak için mübalağa içindir. Zinayı helal kabul edenler ise ancak birbirleri ile evlenebilirler. Zinayı helal kabul eden kişi ile evlenmek zaten caiz değildir.

Okudunuz mu?  İsot yemek günah mı?

nasıl evlenebiliriz

Bu kategoride yer alan Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.