Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:54
Hadisler
Yönetici

Adem ruh ile cesed arasında iken, ben Peygamber idim

Adem ruh ile cesed arasında iken, ben Peygamber idim

mumsema
PEYGAMBER EFENDİMİZİN YARATILIŞTA İLK PEYGAMBER OLUŞU, O´NUN PEYGAMBERLİĞİNİN DİĞER PEYGAMBERLERDEN ÖNCE OLUŞU VE BUNUN ÜZERİNE PEYGAMBERLERDEN MİSAK (SÖZ VE İKRAR) ALINDIĞI

Allah Teâlâ´mn: [1]

"Biz, peygamberlerden mîsâklaruıı aldığımız zaman…" [2]

âyetiyle ilgili olarak îbn-i Ebî Hatim Tefsîr´înde, Hafız Ebû Nuaym Delâil´inde Katâde´den Hz. Peygamberin hadîsini nakleder:

"Ben, hakikatte peygamberlerin ilki, bîsette ise sonuncusuyum…" [3]

Ebû Sehl bin Kattan "Emâlî"sinin bir cüz´ünde şöyle demiştir: "Ben, Ebû Cafer Muhammed bin Ali´ye sordum: "Ya îmam! Peygamberimiz en son gönderildiği halde, O´nun bütün peygamberlerin önüne geçmiş olması nasıl oluyor?" Bana şu cevâbı verdi: "Cenab-ı Hakk, ruhlar âleminde Ademoğullarından mîsâk alıp ve onları öz varlıkları üzerine şahit tutup: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" diye sorduğu zaman [4]Muhammed (s.a.v.) ilk olarak: "Evet, Sen bizim Rabbimizsin!" cevâbını vermiştir. Böylece O, bütün peygamberlerin önüne geçmiştir…"

Okudunuz mu?  Sünnet Namazların Fazileti

îmam-ı Akmed´in Buhârî´nin Târih´inde, Taberanî, Hâkim, Beyhakî ve Ebû Nuaym´in Meyseratü´l-Fecr´den rivayet ettiklerine göre, o demiştir ki: "Ben ey Allah´ın Resulü, sen ne zaman peygamber oldun?" diye sordum. Peygamberimiz de buyurdular ki: "Adem ruh ile cesed arasında iken, ben peygamber idim." [5]

Okudunuz mu?  Her göze, günde üç kere ismid sürmesi çekmek

Yine îmam-ı Ahmed ile Hâkim ve Beyhakî Irbâz bin Suriye´den şöyle rivayet ederler: "Ben, Peygamber (s.a.v.)´in bizzat şöyle buyurduklarını duydum: "Gerçekten ben, Allah indinde Üromül Kitab´da bütün peygamberlerin sonuncusu olarak yazıldığım zaman, Adem,»onun yaratılışına esas olan çamur parçası içinde mayası çalınmak üzere yatmakta idi!"

Ayrıca Hâkim, Beyhakl ve Ebû Nuaym, yine Ebû Hüreyre (r.a.)´in şöyle dediğini rivayet ederler: "Bir defasında Peygamber (s.a.v.)´e şöyle soruldu: "Ya Resûlallâh, Peygamberlik sizin için ne zaman vacip oldu?" Efendimiz de: "Babamız Adem´in topraktan yaratılması île kendisine rûh üflenmesi arasında…" buyurdu.

Okudunuz mu?  Sabah namazı ile ilgili hadisler

Bezzâr, el-Evsat´ında Taberanî ve Ebu Nuaym, eş-Şa´bî tankından o da îbn-i Abbâs (r.a.)´dan şöyle rivayet etmişlerdir: "Peygamberimiz´e "Ey Allah´ın Resulü, sen ne zaman peygamer oldun?" diye soruldu. Peygamberimiz de: "Adem ruh ile cesed arasında iken" buyurdu.

Ebû Nuaym´in es-Senabihı´den rivayet ettiğine göre, bir gün Ömer (r.a.): "Yâ Resûlallâh, siz ne zaman peygamber kılındınız?" diye sormuş. Peygamberimiz ise: "Adem, yaratılışının mayası olan çamurda yatar iken" demiştir… -Haber verelim ki, bu rivayet mürseldir-

îbn-i Sa´d´in rivayetine göre de, İbnü Ebi´l-Ced´â şöyle demiştir: "Ben, ey Allah´ın Resulü, sen ne zaman peygamber oldun?" diye sorduğumda; aldığım cevap şöyle olmuştur: "Ben, Adem ruh ile cesed arasında iken peygamber oldum."

Okudunuz mu?  Sevgi, Merhamet ve Adalet ile İlgili Hadisler

Yine îbn-i Sa´d, Mutarrif bin Abdullah bin el-Şihhir´den şöyle rivayet etmektedir: "Adamın biri, Peygamber´e (s.a.v.): "Sen, ne zaman peygamber oldun?" diye sordu. O da cevabında şöyle buyurdu: "Adem ruh ile çamur arasında iken."

îbn-i Sa´d´in, Amir´den olan rivayeti de şöyledir: "Adamın biri Peygamber (s.a.v.)´e: "Siz ne zaman nebi oldunuz?" diye sormuştu. Efendimizin verdikleri cevap da şöyle olmuştur: "Benden misâk alındığı ve Adem´in ruh ile cesed arasında bulunduğu zaman."

Taberani ve Ebû Nuaym, Meryem el-Gassani´den şöyle rivayet etmektedirler: "Bir arâbi Peygamber (s.a.v.)´e: "Ey Allah´ın resulü, senin Peygamberliğinde ilk şey nedir?" diye sordu. Peygamberimiz de: "Allah diğer bütün peygamberlerden misâk aldığı gibi, benden de misâk aldı. Aynı zamanda bu hususta, peygamberler babası İbrahim (a.s.)´ın duası, îsâ (a.s.)´ın müjdesi vardır. Bir de anamın bir rü´yası vardır ki o da şöyledir: Anam, bu rü´yasmda, iki ayağı arasından bir kandilin çıktığım ve bu kandilin Şam saraylarını aydınlattığım görmüştür…"[6]

Okudunuz mu?  Köpek besleyenlerin sevapları azalır mı?

___________________________
[1] Şüphesiz Rabbİmİz´in sânı zâten yücedir… Biz de böylece Teâlâ, Tebâreke, Süphân gibi, yüce, büyük ve münezzeh anlamına gelen ta´zim ifadeleriyle O´nu yüceltiyor, O´na olan ta´zîm borcumuzu edaya çalışıyoruz

[2] Ahzâb Sûresi, 7.

[3] Keza Mevâhib-i Ledüniye Şerhi Zerkânî, Beyrut 1393,1/36.

Okudunuz mu?  Furkan Suresi ile ilgili hadisler

[4] Araf Sûresi, 172´de geçmektedir.

[5] Bu hadisin senedi kavidir… Sahihtir… Bâzı hadîs ifminden habersiz olanların Çokça söyledikleri: "Adem su ile çamur arasında iken ben peygamber idim" rivayetinin ise aslı yoktur. Bunu İmâm Suyûtî de bildirmiştir. (Mevâhib-i Ledüniye Şerhi Ez-Zerkânî, 1/33).

[6] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 1/13-14.


Cevap: Adem ruh ile cesed arasında iken, ben peygamber idim

Yusuf
bilgiler için Allah razı olsun hocam sağolun

Okudunuz mu?  Nesai Ve Süneni

Yanıt: Adem ruh ile cesed arasında iken, ben Peygamber idim

filoloji
şahsen ben epey bir tereddütlüyüm bu hadisin doğruluğu hakkında…böylesi büyük bir olaydan en azından kuran bahsederdi geliyor,şu kutsi hadis diye söylenen sözün uydurma olduğunu okuduğumda da şaşırmamıştım’sen olmasaydın alemi yaratmazdım’.Sevgilimiz Hz.MUHAMMED’in hakkında yüceltmeci tavrın anlaşılması için Üç Muhammed adlı Mustafa İsalmoğlu’nun kitabını tavsiye ederim..Ve sahihliği su götürmez olan ayrıca tüm otoriteler tarafından kabul gören şu hadis ne kadar anlamlı’Hristiyanların İsa’yı yücelttiği,uçurduğu gibi beni yüceltmeyin’.

Okudunuz mu?  Tuvalete girerken okunacak dua

Soru: Adem ruh ile cesed arasında iken, ben Peygamber idim

zeygue
Benim bu hadisin uydurma olduğuna hiç tereddüdüm yok.Hz.Adem insanlığın ve Hz.Muhammedin de babasıdır.Adem ruh ile cesed arasında iken kime peygamberlik yappıyordu?

Dediğiniz gibi hristiyanların Hz.İsayı ilahlaştırdıkları gibi Peygamberimizi de ilahlaştırma çabalarıdır.Eğer iyi incelenirse bu gibi rivayetlerin kökenin islam düşmanı odaklar olduğu görüleceğine inanıyorum.İslam ortaya çıktığı günden beridir devamlı hem içten hem dıştan saldırılara uğramaktadır.Bu gibi islamın esaslarına uytmayan şeyler islam kılığına girmiş islam düşmanları tarafından uydurulup yaygınlaştırılmaktadır.

Hatırlayın.
Hz.Ebu Bekir zamanındaki isyanlar.
2.Halife yani devlet başkanı Hz.Ömerin suikastle şehit edildi.
3.Halife ………"……."……Hz.Osmanın …şehid edildi.
4.Halife………."……."……Hz.Ali şehid edildi.
Hz.Hasan zehirlenerek şehid edildi.
Hz.Hüseyin kerbelada vahşice yaralı olarak ele geçirildikten sonra kafası kesilerek şehid edildi.Cesedi bile hakaretlere tekmelemelere maruz bırakıldı.
Mekke kuşatıldı,Kabe mancınıkla yıkıldı.Bin kadar sahabe kızına ve hanımına tecavüz edildi.

Okudunuz mu?  Dil zinâsı; Göz zînası; Harama bakmamak (göz zinası); Zinâ

İslamın ve temsilcilerinin ne büyük bir kin ve düşmanlığa muhatap olduğunu gösteren bu olayların yanında islamı bozmak için hadis uydurmanın lafı bile olmaz.


zeygue
(Söylemediğimi hadis diye bildiren Cehennemdeki yerine hazırlansın!)


esin-ti
< Adem ruh ile cesed arasında iken, ben peygamber idim >
Bu hadis tirmizide de geçiyor.Allah (c.c.) ve onun rasülünün söylediklerini yalanlayanın sonunun ne olacağını da biliyoruz.

Okudunuz mu?  Cennette süt, bal ve şarap ırmakları var mıdır?

ben nebi iken adem su ile çamur arasındaydı, Adem ruh ile cesed arasinda iken Arapçasi

Bu kategoride yer alan Cami'-El-Câmi'u's-Sahîh [Hadis Terimi] başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adem ruh ile cesed arasında iken, ben Peygamber idim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.