Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Tevbe ederken tam Pişmanlık duyamıyorum

Tevbe ederken tam Pişmanlık duyamıyorum

İnsansevgisi
Şirke tevbe Ettim tevbe ederken çok pişmanlık duyamıyom aslında çok pişmanım ama kalbimde pişmanlık duygusu çok az beynimde pişmanlık duygusu var Ama Cehennemden çok korkuyom ne yapmalıyım tevbe ederken neye dikkat etmeliyim Şirkin Tevbesi Nasıl Olur

Okudunuz mu?  Ahirete iman ile ilgili kompozisyon

Yorum: Tevbe ederken tam Pişmanlık duyamıyorum

Tevbe
Samimi bir şekilde tövbe ettiğinizi ve pişmanlığınızı ibadetlerinizi arttırarak gösterebilirsiniz. Allah af buyursun.


Yorum: Tevbe ederken tam Pişmanlık duyamıyorum

İnsansevgisi
Haklısın ama içimde tam iman olarak ibadet ermek istiyorum Yani Tam İmanlı saygılı bunu nasıl yapabilirim

Okudunuz mu?  Ateist Kardeş...

Ben Okadar Sorguladım Okadar zaman geçti tüm kalbim taş gibi oldu imanim azaldi ama cehennemden korkuyorum ebedi bu yüzden tevbe ediyorum cehenemden korkugum için tevbe ediyom kabul olurmu tevbe


Yorum: Tevbe ederken tam Pişmanlık duyamıyorum

Tevbe
Cehennem demek allah-ü Teala’ya layık bir kul olamamak, onu anlayamamak, onu tanıyamamak, peygamber efendimiz s.a.v. ‘e komşu olamamak demek sen bunlardan korkuyorsun kardeşim en nihayetinde elbet işlediğimiz suçların cezalarını çekeriz ancak ya allah-ü Teala’ya layık olamadıysak ona yanlış yaptıysak bizi sevdiği halde biz O’na nankörlük ettiysek ? Ya Peygamber efendimiz s.a.v. bizden utanırsa, onu üzdüysek ? Bunları gönlümüze sokalım aşk ile tövbe edelim ve ibadetlerimiz ile sarılalım hakikate. Allah hepimize af buyursun, bizler cahil kullarız elbet hataya düşeriz ancak Allah bizleri suçundan utanmış, yüzü kızarmış olanlardan eylesin.

Okudunuz mu?  Izdırari kadere giren durumlar nelerdir, evlilik, iş, rızık vs. gibi durumlar ızdırar

Bosername
Ya zaten kusursuz müslüman bulamazsın, biz hata yaparız ve ardından tövbe ederiz. Aynı hataği bir kez daha yaparız ve yine tövbe ederiz. Müslüman olmak zaten budur. Hata yapmak ve tövbe etmek. Biz bu nedenle bu dünyaya gelmişiz.


İnsansevgisi
Ama ben tevbe ederken kalbim öle bir olmuşki samimi tevbe edemiyorum ağlama yok sızlama yok sence tevbe kabul olurmu canım kardeşim pişmanlık duymam için ne yapmalıyım beynim pişman ama kalbimde pişmanlık yok ama pişmanım ne yapmalıyım taş gibi kalbim var birde tevbe nasıl ediliyo şirke bunuda anlatırmısın

Okudunuz mu?  Amentu arapça türkçe duası

Tevbe
İbadetlerini arttır, bol bol Kuran-ı Kerim oku, salih amel işle. Samimi tövbe bir daha o hataya düşmemektir bu dediklerimin yanında bir daha o hataya düşme aklına vesvese gelince "Allah’a ve Peygamberine iman ettim." de bol bol.


İnsansevgisi
Yani Benim Ettiğim Tevbe Kabul Olurmu Onu ALLAH bilirde Ben Sadece Şertları Uygunmudur Benim Yaptığım Tövbenin

Okudunuz mu?  Allah´ın incire ve zeytine yemin etmesinin hikmeti

Bosername
Mutlaka uygundur.
Bazen sabah namazına kalmak istemez insan ama zorla vücudunu kaldırıp namaza kalkan müslümanın namazı elbette kabul olur İnşAllah.


Tevbe ederken pisman olamamak

Bu kategoride yer alan Cebrail a.s. min gercek halini biliyor musunuz?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe ederken tam Pişmanlık duyamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.