Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

10 sure bilen vitir namazında ne okur?

10 sure bilen vitir namazında ne okur?

Çaylak2017
Şöyle ki; sadece Fil Suresi’nden Nâs Suresi’ne kadar bilhassa namazda okunmak için ezberlenen 10 sureyi bilen (Fatiha Suresi hariç) Vitir namazının son rekatında ne okur? Akşam namazı 10 rekat; 4 rekat ilk sünnette 4 zammı sure, 4 rekat farzda 2 zammı sure, 2 rekat son sünnette 2 zammı sure derken İhlas Suresi okunmuş oluyor; Vitir namazına Felak ve Nas sureleri kalıyor; e Vitir namazı 3 rekat; ben de İhlas Suresi’ni vitir namazının ilk rekatında bir daha okuyup sonra Felâk ve Nâs’ı okuyorum. Bunun bir mahzuru var mı?

Okudunuz mu?  Şafiler ezan okunmadan namaz kılabilir mi?

Yorum: 10 sure bilen vitir namazında ne okur?

Tevbe
Yoktur kardeşim mesela öğlen namazının ilk sünneti olan 4 rekatı 1-ihlas 2- kevser 3- felak 4- nas okuyarak kıldıktan sonra öğlenin 4 rekatlık farzında da yine 1-ihlas 2-kevser 3-felak 4-nas okuyabilirsin.

Verdiğim misal sadece farz namazda 3 ve 4 rekatta zammı sure okunmaz. İnşaAllah yanlış bir bilgi vermemişimdir size hakkınızı helal edin yazmayı unuttum sonuna.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra Âyetel-kürsî okumanın hükmü nedir?

Yorum: 10 sure bilen vitir namazında ne okur?

Geylani
Hiç sıkıntı yok kardeşim sen 10 tanesini bitirdikten sonra tekrar fil suresinden geriye gelirsin.

Hiç bir sıkıntısı yok sen 10 sureyi bitirince tekrar en baştan alabilirsin


Yorum: 10 sure bilen vitir namazında ne okur?

Çaylak2017
Sorun değil, teşekkür ederim; Allah(cc) razı olsun; varsa hakkım helal olsun. Farz namazlarda 3. ve 4. rekatlarda zammı sure okunmadığını biliyorum çok şükür.

Okudunuz mu?  Yatak odasında namaz kılınır mı ?

vitir namazında felak nas okunur mu, vitir namazında felak nas okunurmu, Selati Vitirde 3. Rekatta

Bu kategoride yer alan Namaz hangi hallerde bozulabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

10 sure bilen vitir namazında ne okur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.