Anasayfa
29 Kasım 2022, 4:50
sizden2
Abone

İstemsizce kötü dualar ediyorum

İstemsizce kötü dualar ediyorum

Rozikaaa
Arkadaşlar selamünaleyküm. Yakın arkadaşımı kanserden kaybettim. Bu hastalıktan çok korkuyorum. Ama namaz kılarken falan istemsiz bir şekilde bu hastalığa yakalanmak için dua ediyorum. Çok korkuyorum. Bunu nasıl engellerim


Yorum: İstemsizce kötü dualar ediyorum

bbgbbg
Kardeşim bunlar şeytanın insanları ümitsizliğe iten vesveseleridir.Korkma Allah(cc)’den yardım iste inşaAllah düzelir.Allah(azze ve celle) kalplerin özünü bilir ve senin bu duayı bilerek ve isteyerek etmediğini bilir.O yüzden sıkıntı etme vesveselere mümkün olduğunca kulak vermemeye çalış.Allah(cc) hepimize dünyada ve ahirette huzur ve mutluluk versin kardeşim.

Okudunuz mu?  Tekel Bayisi harammıdır?

Yorum: İstemsizce kötü dualar ediyorum

Ahmet
< istemsiz bir şekilde bu hastalığa yakalanmak için dua ediyorum >
Bu psikolojik bir hastalıktır kendine ettiğin beddualar içten olmadığı için geçersizdir


Beddua kötü dualar

Pelinnilep
Uzun yıllardır sorunlarım var. Vesveseleniyodum gusülde. Birgün gusülden sonra eğer dönüp tekrar gusül alırsam annem ölsün diye dua ettim.
Bu dualar hayatıma yerleşti. Kendimi beddua etmeye mecbur hissediyorum. Mesela bir seçim yaparken seçtiğim şey içimi kemiriyo bende rahatlamak için diğerini seçersem o bu şu olsun diye beddua ediyorum.Örneğin tvyi açıp kapatmadan okula gidersem dinden çıkayım. Şunu yapmadan okuşa gidersem annem dinden çıksın diye bir sürü dua ettim. Şimdi pişmanım okula gitmek istiyorum ama beddualarım kabul olur diye korkuyorum. Bu beddualar kabul olur mu? Tahminen takıntı hastasıyım

Okudunuz mu?  İnce ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacakları

Kayıtsız Üye
Merhaba ben hiç istemediğim halde düşünmeyide söylemeyide sanki ben istiyormuşum gibi içimden dualar ediyorum ama ben istemiyorum bunları kalbim aklım gönlüm vicdanım rahatsızlık duyuyor bundan tövbe falan ediyorum Allahım benim düşüncem değil bunlar bana ait değil vs ama çok kötü şeyler istiyorum ben istiyorum güya neyse şimdi bunlar aklımdan geçerken ya o anda dilek kapım açıksa yâda tam keşke başka bisey ısteseydim olacakmış anındaysam bunlar kabul olur mu ??

Okudunuz mu?  Yatsıdan sonra kaza namazı kılan biri önce vitir mi kılmalı? yoksa önce kaza namazı mı?

Ebû Mansur
Bunun için tevbe et, belkide hastasın belli dediğin gibi takıntı hastası psikoloğa gidip tedavi olmalısın yoksa kafayı yersin.Rabbimizede daima her türlü hastalıktan şifa dileyelim. Şafi olan odur.


Kayıtsız Üye
Aklin ve iradenin kabul etmediği; Dileyip, istemediğimiz ve varlığından rahatsız olduğumuz düşüncelere vesvese denir. Şeytaninir.. ikinci bir kişinin size bir şey söylemesinde size bir suç yoktur. Bu düşüncelerle amel etmemek ve bunları kabullenmemek yeterlidir.
Bir insanın neyi istediğini Allah çok iyi bilir. Vesveseyi verenide pek iyi bilir.

Okudunuz mu?  Üvey kardeşin yanında tesettür

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim ama esas merak ettiğim benim istemediğim şeyler kabul olur mu dua diye


ixa
vesveselerden kurtulmak için namazları özenle kılmalı,vaktinde kılmalı ve her gün iblisin şerrinden Allah’a sığınılmalı.Bol Bol istifar edilmeli gün içerisinde.Bu şekilde devam edince aradaki farkı göreceksiniz inşAllah.

Okudunuz mu?  Gusül alırken tırnak etlerinde çıkan yara gusle mani olur mu

Eğer dilinle söylersen sorumlu olursun..İçinden geçenlerden sorumlu değilsin.


Kayıtsız Üye
Ben zaten 5 vakit namazımı asla bırakmıyorum hergun düzenli bir şekilde ayet-el kürsü felak nas ve kaç bin defa estağfirullah. La ilâhe illahah çekiyorum dilimden zikir hiç düşmüyor ve bunlar namaz esnasında bile geliyor 1 yıldır bu şekilde ve ben belirttiğim gibi bundan rahatsızlık duyuyorum kabullenmiyorum içimden geçen kötü düşünceleri kötü duaları

Okudunuz mu?  Annem İle Konuşmuyorum

ixa
Böyle düşünmeye devam edersen yakında ibadeti bırakabilirsin,dediğim gibi bunlar içinden geçtiği için hesabı yok,kuruntu ya da vesvese.bunları takmamaya çalış,eğer umursamazsan zamanla azalır ve biter.Zaten ibadet halinde biri olduğun için gelir bunlar,bu iç dünyandaki savaşın,galip gelmek istiyorsan sabret ve inşirah suresi oku bol bol.gece namazları kılarsan daha çabuk kurtulursun.Ama sakın umursama bu tarz hisleri çünkü his değil onlar ve sana ait olmadıklarını vesvese olduklarını düşün,bu şekilde kendini telkin et,olumsuz kuruntuları reddet.

Okudunuz mu?  Şeker hastalığından ölen şehit mi?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam durduk yere ağzımdan birisi için kötü dua çıkıyor geber diyorum takıntı haline geldi istemeden çıkıyor ağzımdan sonra çok üzülüyorum tövbe ediyorum ama farkında olmadan diyorum kalpten asla demiyorum bugün değer verdiğim birisi dua et ne istiyorsan dedi bende gebermeni diyorum içimden sonra o kadar kızıyorum ki kendime hemen onun için tekrar kalpten dua ediyorum yaşaması için istemeden fark etmeden ağzımdam kaçıyor şeytan geldi durmadan bunu dedirtiyor artık dayanılmaz oldu takıntı haline geldi ben kimsenin ölmesini istemiyorum ama şeytan söylettiriyor dedikten sonra farkına varıyorum ne yaptığımı kabul olmaz demi hocam istemeden ettiğim kötü sözler ne olur bana yardımcı olun çok zor durumdayım Allah istemeden dediğimi kalpten demediğim görür ve kabul etmez demi.

Okudunuz mu?  Miras ayetleri ve miras paylaşımı

Kanser vesvese, içimden sürekli beddua ediyorum, Beddua istemeden

Bu kategoride yer alan Ürpermek ne demektir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemsizce kötü dualar ediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.