Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Köpek tüylü çamaşır diğerleri ile yıkanır mı

Köpek tüylü çamaşır diğerleri ile yıkanır mı

Gökçe
Merhaba bizim evde köpek tüyünden bir çamaşır var. Ve bu çamaşırları diyer çamaşırlarla birlikde çamaşır makinesinde yıkanmasının bir mahsuru varmı?bu kıyafetlerle Namaz kılmak geçersizmidir?


Yorum: Köpek tüylü çamaşır diğerleri ile yıkanır mı

arifselim
Merhaba. Hanefi mezhebine göre Köpek kuru olarak necis değildir. Ama salyası, artığı ve ıslak olarak dokunmakla necaset bulaşır. Köpeğin derisi ve tüyleri yıkanmakla temiz olmaz. Diğer elbiseleri de necis yapar. Bu elbiselerle namaz kılınamaz.

Bu kategoride yer alan Sabah namazı şahitlidir ayeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Köpek tüylü çamaşır diğerleri ile yıkanır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.