Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Allaha inanmakta zorlanıyorum

Allaha inanmakta zorlanıyorum

GoSHawk.
Merhaba uzun süreli bir ilişkim vardı evleneceğimiz ay ilişkimiz bitti. İlişki döneminde Allah’a inanıp inanmama arasında arafta kalmıştım. İlişkim biteli 4 ay oldu. Namazımı kılmaya başladım. Kuranın tefsirlerini okumaya başladım. Hergün Allah’a dua ettim. Onu bana hayırlı kılsın diye. Değişen bir şey yok hala ayrıyız. Şimdi ben Allah’a neden inanayım. Allah istekle ve ısrarla edilen duaları kabul edermiş derler. Allah benim duamı kabul etmiyor. Bu durumda inancımı yavaş yavaş kaybediyorum. Bana yol gösterin.

Okudunuz mu?  Kalpleri Mühürlü Olanlar İman Edemez Mi?

Yorum: Allah’a inanmakta zorlaniyorum.

bbgbbg
Allah(cc) ile olan ilişkini çıkar uğruna kurarsan tabiki sıkıntı olur kardeşim.Yani sen diyorsun ki Allah’ım(azze ve celle) bana o kızı nasip et bende sana inanayım.Bu samimi bir iman mı senin vicdanına bırakıyorum.
Sevdiğimiz şeyleri Allah yolunda harcamadıkça hakiki iman etmiş olamayız.Senin kıza olan sevgin Allah’a(cc) olan sevginle kıyaslanacak durumlara gelmiş.Bu sıkıntılı bir durum.
Ayrıca Allah(azze ve celle) sana hayırlısını vermiş zaten.Sevgililik durumları dinimizde günahtır.El ele tutuşma,duygusal anlar yaşıyorum ayağına zinaya götürücü şeyler yapmak vb. Sen Allah’tan(cc) günah istiyorsun Allah(cc) sana nasip etmiyor.Daha ne istiyorsun ki ?

Okudunuz mu?  Kalbi İslama ısındırmak

Yorum: Allah’a inanmakta zorlaniyorum.

GoSHawk.
Yaşım 24. Bu yaşta bir insanın kanı çok hareketli olup herşeyi yapmak ister. Ben bugüne kadar hiçbir zina girişiminde bulunmadım. Hiçbir kıza da kötü gözle bakmadım. Sadece evleneceğim kızdan gözüm başkasını görmedi. Her zaman temelimde Allah’a iman ve itaat vardı. Ama bazen aklımı şeytan çeliyordu. Arafta kalıyordum. İlişkimiz bitti biteli Allah’a iyice iman etmeye başladım. Gece gündüz dua ediyorum. Ama bir şey olmuyor. Çıkar için Allah’a iman etmiyorum. İçimden geldiği için dua ediyorum. Tüm içtenlikle ısrarla ve istekle edilen dualar kabul olunur. Denir ama benim olmuyor. Allahın bana yüceliğini göstermesini istiyorum.

Okudunuz mu?  Baht Kapalılığı Ve Açılması

Yorum: Allah’a inanmakta zorlaniyorum.

Katade
< Çıkar için Allah’a iman etmiyorum >
Çıkar demeye bilirsin ama sen neden kabul etmiyor neden iman edeyim diyorsun!!
Allahu Teala hiç bir duayı geri çevirmez ama ne zaman ve ne şekilde kabul edeceği kendisine kalmıştır.
Belki senin için hayırlı değildir nerden bileceksin (Ama Allah biliyor)
Her insanın ettiği dua hemen kabıl olsa düşün dünya imtihanın ne hale geleceğini????

Okudunuz mu?  Şehitlerin ruhu semada mıdır yoksa yerde midir?

Doguhan1
Oncelikle konuyu ele alalım.
Allah’a dua ediyorsunuz ama kabul etmiyor diyorsunuz.
İlk önce bu bir vesvesedir bunu bilerek yola çıkın.

Sabretmek, çalışmak gerek sadece dua ile olmaz gayret göstermek gerek ALLAH sizi yarattı ve elbette duanızı kabul etmek zorunda değil ama Allah bir anneden daha şefkatli olduğuna göre eğer gayret edersek Allah niye kabul etmesin ?
İlk önce imanınızı duanızın yapılış şeklini iyice temelli bir şekilde öğrenin.
Çünkü çürük bir binanın sağlam durma şansı yoktur.

Okudunuz mu?  Müslümana dinsiz demek

Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

Sabretmek gerek her gün inanarak ALLAH’a dua etmek gerek vermiyorsa mükafatı vardır bir bildiği demeli insan.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

Okudunuz mu?  Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı?

(Emr-i marufu bırakırsanız dualarınız kabul olmaz.) [Bezzar]

"Sen bir plan yaparsın, ALLAH o planı bozar seni bozmasın diye"

Varsa hatam düzeltin

SELAMETLE ^^

Bu kategoride yer alan Alevi ile evlilik caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha inanmakta zorlanıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.