Anasayfa
15 Mayıs 2022, 18:32
sizden4
Abone

Hayırsız işlerde besmele çekmek

Hayırsız işlerde besmele çekmek

sudex
Nasıl anlatsam bilmiyorum.Mesela Hayırlı işlere başlarken Besmele çekiliyor.Hayırsız işlerde çekilince günah oluyor.Şİmdi şöyle desem Biz diyelim ki bu hayırlı işimize başlarken Besmelemizi çektik ama bu hayırlı işi yaparken kötü bir şey yaptık şimdi benim yaşadığım olayı örnek olarak söyleyeyim Otobüste besmele çektim fakat giderken yalan söyledim .Bunun vebali olur mu ?(ayrica hayırsız bir işe başlarken Besmele çekmenin dinden çıkardığını tövbe ile dine geri dönüşeceğini okudum) yardımcı olun lutfen??

Okudunuz mu?  Kar ve yağmur suyu ile abdest alınır mı

Yorum: Hayırsız işlerde besmele çekmek

arifselim
Bu anlattığın durumda haram veya günah bir iş için besmele çekmiş olmuyorsun. Asıl o başladığın iş meşru ve helal bir şey olmalıdır. Daha sonra işlenen bir günahın bir ilgisi yoktur. Diğer işlenen günahlar ayrıca günah olur.

Okudunuz mu?  Arkadaşım bana kafir dedi ne yapmalıyım ?

Hayırlı işlerde besmele çekmek

xmavix
Merhabalar ben bugün bir sınav çalışma tavsiyesi videosu açtım ve besmele çektim daha sonra videoda laf atmak anlamında bir terim kullanıldı.Bu hayırsız işlerde besmele çekmeye girer mi ?Sorumu cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.😊


Yorum: Hayırsız işlerde besmele çekmek

sedatt
Sen hayırlı bir niyet ile açtın sonradan ne çıktığının bir önemi yok. Hayırsız bir işte besmele çekmeye girmez.

Okudunuz mu?  Küçük abdest sonrası gelen sıvı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Mesela haram olan birşeyi yemeden besmele çeksek dinden çıkarır mı?


Acizanekul
Haram yerken besmele mi çekilir , Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla diye başlıyorsunuz sizce pis işlere başlanır mi böye tövbe estağfirullah
Allah’ın adından bahsediyoruz kendinize gelin !!

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi öldü cennette evlenebilir miyim

Kayıtsız Üye
Sadece bilmek istemiştim. Yanlış anlamayın. Bu sorularımı da cevaplar mısınız lütfen? Kedime mama koyarken ve bunu çöpe atarken besmele çekebilir miyiz? Bu mamalar haram olduğu için sordum. Bir de sormak istediğim şu: Açık olan bir bayan dışarda haram işlediği için ve bir restoranda yemek yiceği zaman besmele çekebilir mi?

Okudunuz mu?  Çok zor durumdayım...Şirk,küfür,iman....

Acizanekul
Kedi maması haram mı içinde ne var ki
Yemekte besmele çekilir tabiki açıklık kapalılık başka bir şey açık olanlar çekmiyor mu besmele


Kayıtsız Üye
Kedi mamasında haram et var ondan sordum. Mamayı koyarken ve çöpe dökerken besmele çekilir mi? Haram işlerken besmele çekilmediği için, o yüzden açık hanımlar dışarda yemek yemeden besmele çekebilirler mi? Çünkü bu haram işlerken yapılıyor ve mesela haram bir şey yerken bu yapılmaz.

Okudunuz mu?  Yemini geri almak varmı

besmele cekmek

Bu kategoride yer alan Zorla kredi çektiriyorlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayırsız işlerde besmele çekmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.