Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

Benim dinim benim öldürülmemi istiyor

Benim dinim benim öldürülmemi istiyor

Moonüye
"Namaz kılmayan hapsedilir, kanı akitana kadar dövülür" mezhebim böyle buyuruyor. Ehli sünnet. Hatta bu hoşgörülü diğer alimler "Öldürülür" demiş.

Benim dinim benim öldürülmemi, kardeşlerimin, kimi akrabalarımın öldürülmesini savunuyor. Benim inandığım din benim öldürülmemi savunuyor! Ehli sünnet, İmam Hanefi, Şafi, Maliki, Hanbeli hepsi hemde! Hayatını İslama adamış adamlar..

Şimdi ben bu durumda ne hissedeyim, ey bunu okuyanlar! Sorarım size? Bende benim öldürülmemi mi savunayim?

Yoksa son dönemde yaygınlaşan mezhepsiz, akılcı İslam dedikleri -İslam olmadığını bildiğim halde- onlara mı katılayım? Size soruyorum.

Biri şu kalbimi tatmin etsin, ne yapayım ben?


Yorum: Benim dinim benim öldürülmemi istiyor

Hatt
Senin inandığın İslamsa şartlarını açıp oku bak oradaki maddelerden bir tanesi namaz kılmak diye yazar. Kabul etmiyorsan sen bu dine inanmış sayılmazsın yada kafanda bir din uydurmuşsun.

Okudunuz mu?  Arapça kuduriye ve kadeh duası

Yorum: Benim dinim benim öldürülmemi istiyor

Kayıtsız Üye
Kur’anı-ı kerimde namaz kılmayan öldürülür diye bir şey yazıyor mu? Dinde zorlama yoktur ayettiyle çelişmez mi?


Yorum: Benim dinim benim öldürülmemi istiyor

ait
Evet doğrudur dinde (Müslüman olmayan birini müslüman yapmada) zorlama yoktur. Sözü önce doğru anlayın. Müslümanın kendisine zorlama vardır. Sopada vardır kılıçta vardır.


bbgbbg
Kardeşim tüm ülke namaz kılsa bu uygulama yapılabilir ancak.Çünkü herkes namaz kılsa ben namaz kılmıyorum ya diye ortaya çıkan biri insanları kışkırtıp ibadetten uzaklaştırabilir ve diğer insanları kendi gibi saptırabilir.Ama hiç nufüsün yüzde 60-70(belki daha fazlası) namaz kılmıyor şuan öldürelim desek hangi birini hapse atıp öldüreceksin ? Peygamber Efendimiz’in(sav) şeriatını doğru anlamak lazım.Önce insanları namaza tevşik edelim inşaAllah.Tüm müslümanlar namazın önemini bir kavrasın sonra gelir o işler.Allah(azze ve celle) yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili kıssalar

Kayıtsız Üye
Kur’an-ı kerimde geçiyor mu dedim? Allah zaten ahirette cezasını verecek kılmayanın diğer kullar niye başkasının ibadetlerini cezalandırmaya hevesli?


Çaylak2017
< Ama hiç nufüsün yüzde 60-70(belki daha fazlası) namaz kılmıyor şuan öldürelim desek hangi birini hapse atıp öldüreceksin ? >
Dediğinizi iyi anlıyorum da; acaba ülkenin yarısı zina ediyor, faiz yiyor, içki veya sigara içiyor desek, onlar da cezasız mı kalacak? Yani tabii önce tebliğ yoluyla, iyi niyetle insanları İslâm’a teşvik etmek lazım. Ama bizim ülkede pek olacak iş gibi değil; o kadar çok İslâm düşmanı var ki İslâm’ı anlatmaya başladığınız anda size düşman kesiliyorlar, yobaz diye yaftalayıp hakaretler ediyorlar, deli diyorlar, hatta polise savcılığa şikayet edebiliyorlar. En basitinden, sokağa çıkıp hanımlara tesettüre uygun giyinmeleri konusunda tebliğde bulunmaya çalışın, bakalım ne olacak?

Okudunuz mu?  Gurbette ölen insan şehit mi? Gurbetin bunun gibi din açısından özellikleri nedir?

Kayıtsız Üye
Şimdi ben namaz kılmaya yeni başladım sizin dediğiniz şekilde cezalandırma olsa ben bir kaç sene önce öldürülecektim ya da kelle gitmesin diye yalandan namaz kılcaktım ve münafık olacaktım. Ama bakın şimdi namaz kılıyorum çok şükür ve bunu zorlama olmadan yapıyorum."Sen onların üstüne bir zorba değilsin. O halde, benim tehdidimden korkanlara Kur’an ile öğüt ver" ayetiyle dedikleriniz çelişiyor bence.

Okudunuz mu?  Ergenlikte görülen ortak fiziki değişiklikler nelerdir? (Erkek kız)

bbgbbg
Evet doğru söylüyorsun daha 1-2 saat önce muhterem bir abiyle tanıştım.Konu açıldı bu tarz birşeyler konuştuk.Abimizin dediği şey insanlara Allah(azze ve celle) aşkı , Allah’ın Rahman ve Rahim olduğunu anlatmadan cezalara girmemek lazım.Önce sevsin sonra Allah’ın izniyle sevgi ve saygısından kendi korkar zaten Allah’tan(cc) Kısaca bu manaya gelecek tarz birşeyler anlattı.Benimde içime sindi açıkçası tebliğlerimizde Allah’ı(azze ve celle) anlatmak lazım sonra zaten kişi inşaAllah otomatik Allah’ın(cc) razı olduğu kul olmaya çalışır ve dediğiniz sıkıntılar kalmaz.Kimseye tesettüre gir demenize gerek kalmaz Allah(azze ve celle) emri diye insanlar kendi yapmaya başlar.


İslamiyye
Namazı reddetmiyorum, namaz şüphesiz ki farzdır.

Ben namazı hakkıyla kilsam 5 vakit üstüne 5 daha kilsam, kılmayan kardeşimin, annemin, akrabalarimin öldürülmesi gerektiğini nasıl savunanların böyle bir şey olabilir mi?

Okudunuz mu?  "Döngel Yasîn" Diye Bir Okuma Şekli Var mıdır?

Yahu ogretsen bile, 5 vakit üstüne 5 daha kilsam bile,

Annem kilmiyorsa, kardeşlerim kilmiyorsa la ilahe illAllah diyorlarsa ben onların öldürülmesi, dövülüp hapsedilmesi gerektiğini nasıl savunabilirim?

Sizin çevrenizde anneniz, babanız, bütün arkadaşlarınız, akrabarinizin tümü namaz kılıyor herhalde.

Kılmayaların öldürülmesi gerektiğini savunuyor musunuz? Tek taraflı düşünmeyin, açık Ayet veya hadis bulunmuyor. Mezhep imamları böyle buyurmuş.

Namaza başlamayı gönülden istiyordum.

Başlayıp 5 vakit üstüne kilsam bile ben nasıl anamın, kardeşlerimin öldürülmesi gerektiğini savunabilirim?

Böyle cezalar insanı dinde tutar mı sizce?

Tüylerim urperdi. Namaz kılmayan kanı akıtılana kadar dövülür tövbe etmezse ölür. Nedir ya hu? Bu korkuncluk değil midir? Böyle bir şey insanı dinde tutar mı sizce?

Okudunuz mu?  Sabah ezanında okuna Essalatu hayrun minen nevm anlamı

Butun tanidiklarin, annen, baban, arkadaşların, akrabalarin tamamen namaz kiliyor mu? Hic kilmayan yok mu?

Ben kilmiyorum, ama suphesiz ki namaz farzdir. Allah biliyor baslamayi gonulden istiyorum. Boyle cezalar insani namazda dinde tutar mi sizce?

Benim tuylerim urperdi. Namaz kilmay baslasam bile kilmayanlarin oldurulmesini nasıl savunurum? Benim vicdanim el verir mi, sizin veriyor mu?

Bilmiyorum bilmiyorum

Bir erkeğin yabancı kadına tesettür tebliğ etmesi doğru mudur?

Kadınlar kendi aralarında erkekler kendi aralarında olmalı.


Tevbe
Bu ne alaka hala anlamadım bu hadis mi ayet mi nedir bu kim demiş nereden çıkmış örneği var mı hiç ? Yoksa sadece boş ağızların boş lafı mı ?


bbgbbg
Tevbe bu öldürme olayını 4 mezhep imamıda söylüyor.

Okudunuz mu?  Babamın kuzeni ile evlenebilir miyim?

Tevbe
PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. ‘in hiç namaz kılmadı diye öldürülmesini buyurduğu biri var mı ? Ben ilk defa duydum böyle bir şeyi ve İslam ile bu kadar çelişen bir söz daha olamaz.


arifselim
Öncelikle tam bir şekilde Allah’a ve resulüne sağlam bir iman ile iman edip, gelen emir ve yasakları hiç bir tereddütte yer vermeden teslim olmak gerekir. İslamın ceza hükümlerini sadece İslam kanunları ile yönetilen bir İslam devletinde tatbik edilebilir. Mezhep imamlarımız kendi (haşa) kafalarına göre hükümler açıklamamışlardır. Mutlaka kuran ve sünnetten delil getirmişlerdir. Cumhurun görüşüne göre namazı tembelliğinden dolayı kılmayanlar kafir olmazlar. Namazı inkar etmek veya hafife almak ise küfre sebeptir. İslam dini, mensuplarının sadece dünyalarını değil aynı zamanda ahiretlerinin de kurtuluşu için kurallar koyar. Namazı kılmayanlar hakkında çok ağır tehditler vardır. Çünkü bir müslümanın müslümanlığının işareti namaz kılıp kılmadığı olarak kabul edilmiştir. Öncelikle biz kendimiz Allah’a ve Resulüne teslim olalım. Ben müslümanım diyen kişi kendi heva ve hevesine göre hüküm veremez. Allah’ın rızası bir yana ve bütün alem bir yana olmalıdır. Allah’ın rızasına aykırı gelen herşeyi ve herkesi kenara atamayan kimse inancını kontrol etmelidir.

Okudunuz mu?  Dilek duası

Alimlerin çoğunluğuna göre İslamda namaz kılmayanın dünyevi cezası özetle şu şekildedir:
Malikiler, Şafiiler ve Hanefiler, inkar olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler, ancak namaz kılmayanın hemen tövbe etmesini teklif etmişlerdir. Tövbe etmediği takdirde, her üç mezhepte de tövbe edene kadar ta’zir cezası gündeme getirilmiştir. Ta’zir cezası ise, hakimin ve ulu’l-emrin takdirine göre verilebilen bir ceza türüdür.

Okudunuz mu?  Kimlere Zekat Verebilirim anne anneme Zekat Verebilir miyim?

Prof. Vehbe Zuhayli, o da namaz kılmayanın kafir olmadığına hükmetmektir. Çünkü, kelime-i şehadet getirdikten sonra bir Müslümanın cehennemde ebedi olarak kalmayacağına dair kesin deliller vardır.

Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyuruyor:
"."Lâ ilahe illAllah" deyip Allah’tan başka tapılardan inkar edenin malı ve kanı korunmuştur; dökülmesi, alınması haramdır. Bu kimsenin hesabı Allah’a aittir.
(Muslim ; Eşcai yolu ile tahric etmiştir. Camiu’l-Usul, I, 161 )


Cemi
S. A DÖRT mezhep imamları namaz kılmaya ları ne tekfir eder nede idamına fetva verir. Kaynağınız bilmiyorum ama yunus Emre şöle der namaz kılar isem kılmaz isem kimine bundan Allahu teala bilir nıyazımı vel hasıl namaz kılmak için değil Allahu teâlâyı bilmek için onun huzurunda durmak için her şey gereklidir hz ye bir hadiste söle der hz Muhammed namaz kılarken biz onu tanımazdık, nede o bazı tanırdı. Her zaman huşu içinde olsbılıyormuyuz. İnsAllah

Bu kategoride yer alan Resul mü yoksa Rasul mü? ikisinin farkı nedir hangisi daha faziletlidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Benim dinim benim öldürülmemi istiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.