Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:25
dualar
Yönetici

Duam bir türlü kabul olmuyor neden

Duam bir türlü kabul olmuyor neden

Hasan01
Ben aslında imkansıza yakın bir şey istedim ama olmuyor her türlü dua yaptım olmuyor neden?


Yorum: Duam bir türlü kabul olmuyor neden

Tevbe
Her dua kabul olacak diye bir şey yok. Sizin için hayırlı olan belkide bu’dur. Dua’nın neden kabul olup, olunmadığı sorgulanmaz allah-ü Teala biz kulları için hakkımızda hayırlısını buyursun.

Okudunuz mu?  En Güzel Sabah Duaları

Merhaba

Ulsengeyma
Ben çok umutsuzluga düşüyorum hicbir duam kabul olmuyor özgüvenim falan hiç kalmadi bunalimda gibiyim Allahtan hayirli bir is istiyorum benim için dua eder misiniz hiç bir isim rastgitmiyor


Yorum: Duam bir türlü kabul olmuyor neden

bbgbbg
Allahu Teala Kur’an da buyuruyor ki;
"Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara/216)
Yani hayırlı bişey istiyorum ama Allah(azze ve celle) kabul etmiyor dememek lazım.Belkide hayırlı sandığımız hayırlı değildir.Allah(azze ve celle) ilmiyle bizim için neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu daha iyi bilir.

Okudunuz mu?  Sohbet duası

Not:Bakara/216. ayetin başındaki ilk cümlesini konu yanlış anlaşılmasın diye alıntılamadım.Savaşın bizim hoşumuza gitmesede farz kılındığını buyuruyor Allah(cc)


Kayıtsız Üye
Bende 3 4 gün önce ALLAH’ım al canımı diyordum tamamen yıkılmıştım gece dilimi ışırmışım komple yara ama sonra bunu araştır bu site denk geldi ALLAH razı olsun her fırsatta dua edip ve esveseleri asla umursamıyorum

Okudunuz mu?  Tüm Dünyadaki İnananlar İçin Dua

Kayıtsız Üye
Bende aynı şeyleri yaşıyorum 5 6 gün oldu başlayalı tamamen bitmiştim ALLAH’ım al canımı kurtulayım diye yalvardım hatta tam yatarken dilimi ısırmışım yara içindeydi sonra araştıtrdım ALLAH razı olsun bu siteden bilgi aldım şimdi dualarımı edip vesveseleri takmayip işime bakıyorum iyiyim ALLAH’a şükürler olsun

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Sonra Okunacak Duâ Ayetleri

islambirligi
Selamünaleyküm Mumsema forum,

Uzun süredir zikirler çekerim, dualar okurum ama duam hiç kabul olmuyor. Allah’a yalvararak okuduğum dualar neden işe yaramıyor sebebi nedir? Teşekkür ederim.


emirhan uysal
Aleyküm selam güzel kardeşim.Allah her duayı kabul eder.Ancak şöyle düşün.Bir hasta var ve hasta doktora şunu der : Bana şu şu ilacı ver.Doktor ya o istenilen ilacı aynen verir ya da o ilaca hisbeten daha iyisini verir ya da zararlı olacağından hiç vermez.Ve elbette ilacın tesir edeceği vakit de unutulmamalı.Allah sana ya istediğin ilacı verecek yada daha iyisini verecek ya da sana zararı olacağı için hiç vermeyecek.Eğer senin için hayırlı ise Allah bunu kabul edecek ve ettiğin duanın vaktine kadar sebepleri hazırlayacak ve vakti gelince duan gerçekleşecektir.Ancak senin zararına ise bu dua gerçekleşmeyecek ki en hayırlısı da budur. 🙂 Selametle Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Hz ibrahim as 'ın Duası

dualarım olmuyor, Allaha küsmek

Bu kategoride yer alan Umumi, güzel bir dua... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duam bir türlü kabul olmuyor neden Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.