Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Sevdiğimizin fotosuna bakmak günah mıdır?

Sevdiğimizin fotosuna bakmak günah mıdır?

Zinnire
Lütfen yardımcı olur musunuz çok olmasa da birinin fotosuna bakiyorum ama hicbir seklde günaha girmek istemiyorum sadece Rabbimin bana nasip etmesine dua ediyorum bunu için günahsa ya da caizse bakmakyacagim

Merhabalar sevdiğimizin fotosuna bakmak günah midir ben çok olmasa da ara da bir bakiyorum ve başka hiçbir şey yapamiyorum duadan başka onun haberi olmasa da bakiyoeum fotografina eğer ki caizse günahsa ya da göz zinasina giriyorsa bakmayacagim

Okudunuz mu?  Evin çatısı nasıl yapılır

Yorum: Sevdiğimizin fotosuna bakmak günah mıdır?

Svvl
Ben de merak ediyordum bu konuyu. Zamanında taktığım oyuncular vardı,açar açar bakardım fotolarına ancak sonra günah mı bilemediğimden bırakmaya çalıştım. Sizinki Allah nasip ederse hayatlarınızı birleştirebileceğiniz biri en azından �� Ben böyle bir zamanda, medyası bilmem nesi televizyonu,interneti,o tuzağı bu tuzağı derken ahir zaman ergenlerinden de olduğum için günahsa eğer böyle bir cahilliği yapmıştım.

Okudunuz mu?  Eşe cilve nasıl yapılır

Yorum: Sevdiğimizin fotosuna bakmak günah mıdır?

bbgbbg
Nur Suresi/30;
"Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır."

Nur Suresi/31;
"Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!"

Okudunuz mu?  Fetih suresi hatmi nasıl yapılır

Göründüğü gibi Allah(azze ve celle) ayetlerde erkek ve kadınlara gözlerini hatamdan korumasını emretmiş.O yüzden fotoğrafta olsa dikkat edelim inşaAllah.


sevdiğinin fotoğrafına bakmak günah mı, sevdiğimiz kişiye bakmak günah mı, sevdiğim erkeğin fotoğrafına bakmak günahmı

Bu kategoride yer alan Ağaçtan defter nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğimizin fotosuna bakmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.