Anasayfa
5 Eylül 2022, 21:57
missa05
Abone

Gayrimüslime aşık olmak

Gayrimüslime aşık olmak

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar
Gayri müslim birine aşık olup onun islamı seçmesi için dua etmek günah mıdır
Ona şiir yazıyorum günahı var mıdır
Sanki bana bu dualarım doğruymuş gibi geliyor .her yerde adı çıkıyor doğum tarihi ve baş harfi çıkıyor acil cevap bekliyorum lütfen bir yardım edin

Okudunuz mu?  Sahabe isimlerinin yanındaki bin ne demek

Yorum: Gayrimüslime aşık olmak

bbgbbg
Bu adı,baş harfi,doğum tarihi falan her yerde çıkıyor derken? Şu yalan dolan olan fallar vb. şeylere bakmıyorsundur inşaAllah kardeşim.Biliyorsun ki dinimizce bu tarz işler şeytan işidir ve haramdır.
İkinci olarak siz erkek iseniz müslüman olmayan kitap ehli ile evlenebilirsiniz.Ancak kadın iseniz müslüman olmayan kitap ehli haramdır.Bunun dışında kitap ehli olmayan kafirler,ateist,deist caiz değil diye biliyorum kadınada erkeğede.
Hidayeti için dua edebilirsiniz ancak küfürde ileri giden ve Allah’ın(azz ve celle) düşman bellediği kişiler için dua edilebilir diye biliyorum.
Şiir yazmak konusunu daha iyi bilen birileri açıklar ama kanımca yazmasan daha iyi olur.

Okudunuz mu?  Zinadan nasıl uzak durulur

Yorum: Gayrimüslime aşık olmak

Nisa A.
Efendim ben koreli bir unlunun faniyim cinsiyetimde kiz ama o erkek ve bir dine mensup degilmis ama en mantikli dinin islam oldugunu soylemis ismide lee min ho simdi benim sormak istedigim soru benim hayalim koreye gidip orada universite okumak ve bu adamla tanismak her gece dua ediyorum hayallerim gerceklessin diye korenin insanlarinida çok seviyorum kardes ulkemiz😊 ama benim boyle dusunup istemem gunahmidir?? Yardimci olurmusunuz…

Okudunuz mu?  Doğruluk hakkında hadisler

Yorum: Gayrimüslime aşık olmak

bbgbbg
Öncelikle üstteki yorumumda küfürde ileri gidenler için dua edilemez diye biliyorum yazacaktı yanlış olmuş.

Sizin sorunuza gelirsek bir müslümanın böyle bir hayali varsa haramı helali konuşmaktan önce konuşmamız gereken şeyler var.Ümmet kan ağlarken,Allah’ın(azze ve celle) hükümleri haşa batının hükümlerinin yanında kabul görmez iken , insanlar hızla Allah’tan(azze ve celle) uzak bir yaşama doğru koşarken , iffetsizlik sokağa inmiş ve sokakta zina yapılıyor iken , Allah’ın(azze ve celle) faiz yiyenleri Allah ve Rasulü ile savaşa girmiş olarak görmesine rağmen insanlar her başı sıkıştığında faiz alırken daha bir sürü sorun varken ben size sorayım sizin Kore’li bir ateist için hayatınızı şekillendirmeniz ne kadar doğru ?

Bu kategoride yer alan Annem ve babam küstü ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gayrimüslime aşık olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.