Anasayfa
17 Ekim 2022, 23:12
sizden08
Abone

Şeytandan hangi durumlarda esneme meydana gelir

Şeytandan hangi durumlarda esneme meydana gelir

gulistan
Esneme seytandandir Hangi durumlarda meydana gelir seytan çok rahatsiz oldugu durumda mi oluyor Alimlerin bu konuda gorusleri var midir
Esneme ile ilgili bilimin arastirmalar yaptigi fakat kesin net sonuclar elde edilmedigi gorulmekte.Bu konuya bilimsel değil muminsel yaklasimla baktigimizda esneme esnasinda bulundugum mevcut durumlari gozledigimde namaz oncesinde sabah uykusundan kalktiktan sonra ()sabah uykusu rizka engeldir )gibi cesitli onemli adimlarda gozlemlemekteyim bununla ilgili muminsel calismalar sohbetler arastirmalar var mi aydinlatirsaniz sevinirim

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken parmağım kanıyor mu kanamıyor mu çözemedim, gusül aldım ama şuan korkuyorum

Yorum: Şeytandan hangi durumlarda esneme meydana gelir

arifselim
Selamun aleykum. Esnemek şeytandan ve hapşırmayı ise Allah sever buyrulmuştur. Bunun nedeni esneme genellikle çok yemekten, ağırlaşmaktan ve tembellikten dolayı olur. Özellikle de namaz kılınacağı zaman, kuran okunduğu zaman ve benzeri ibadetler esnasında olması şeytandandır. Çünkü böyle ağırlık vererek şeytan insanı ibadetten uzaklaştırmak ister.

Okudunuz mu?  Halife Hz.Ömer hakkında soru

Peygamber Efendimiz (asv) şöyle buyurmuştur:

"Allah hapşırmayı sever, esnemeden hoşlanmaz. Öyleyse sizden biri hapşırır ve Allah’a hamdederse, bunu işiten her Müslüman üzerine, ‘yerhamukâllah’ demesi hak (bir vazife) dir. Ancak esnemeye gelince, işte bu, şeytandandır. Biriniz namazda esneyecek olursa, imkân nisbetinde kendini tutsun ve ‘hah’ diye ses çıkarmasın. Zira bu, şeytandandır, şeytan kendisine gülüyor demektir." (Buhârî, Edeb 125, 128, Bed’ül-Halk 11; Müslim, Zühd 56, (2994); Ebû Dâvud, Edeb 97, (5028); Tirmizî, Salât 273, (370), Edeb 7, (2747, 2748)).

Bu kategoride yer alan Bir ilahi sözleri: Demedim mi Demedim mi? Gönül sana demedim mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytandan hangi durumlarda esneme meydana gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.