Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Anne ve babayı dinlememek asi olmak mıdır?

Anne ve babayı dinlememek asi olmak mıdır?

met1995
Selamin aleyküm
Anne ve baba konusunda dinimiz bu konularda önem verilmiş iken.ben bunu nasıl yerine getireceğime şaşiriyorum
Mesela annem yada babam evde ekmek ve yumurta kalmayinca bana soylediklerinde gidip aliyorum.Ev işleri olunca yardim ediyorum.Parka gidileceği zaman gidiyorum.Yardim konusunda ailemi dinliyorum ama vakit israfi ve gereksiz şeylerde üzmemek için mazaret bulup geçiştiriyorum.Ama babam sürekli sanayida arkadaşina gidiyor orda vakit geciriyor.beni de cagirip vakit geçirmek istiyor.Bende dersim var diye mazaret bulup gitmiyorum onlarda tamam diyor.Ama ders konusu ise evde kuran okuyorum ve ezberliyorum nafile namaz kiliyorum birde ilimden istifade etmeye çalişiyorum.mazaret bulup gitmemek.günah midir.Babama asi mi olmuş olurum.Hangisini doğru yapmam lazim.

Okudunuz mu?  Elhamdürillahi mi elhamdülillahi mi okunur?

Yorum: Anne ve babayi dinlememek asi olmak midir?

Mim
< ama vakit israfi ve gereksiz şeylerde üzmemek için mazaret bulup geçiştiriyorum >
Anne babaya itaati nasıl vakit israfı olarak anlarsınız halbu ki ana babaya itaat nafile ibadetlerden bile üstündür.
< ders konusu ise evde kuran okuyorum ve ezberliyorum nafile namaz kiliyorum birde ilimden istifade etmeye çalişiyorum.mazaret bulup gitmemek.günah midir.Babama asi mi olmuş olurum.Hangisini doğru yapmam lazim. >
Başka hiç bir vaktin yoksa değerlendirmeye bunu yap ama başka vaktin varsa anne babaya itaat et

Bu kategoride yer alan Tevbe ettikten sonra haram para giysi ve diğer mallar ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne ve babayı dinlememek asi olmak mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.