Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Can42928
Arkadaşlar Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ? Gerçekleri konuşuyor. bence Ehli Sünnet çizgisinde ilerleyen bir hoca.

ama işidci deniliyor ? bu ne kadar doğru ??


Yorum: Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ?

bbgbbg
Kendisi IŞID ile alakası olmadığını söylüyor bilmiyoruz.Çok fazla tekfir edici konuşmaları var malesef keşke herkesi tekfir edici konuşmasa.Onun dışında Kur’an ve sünnet dışında pek konuşmuyor.Ama ben müslümanım diyene sen kafirsin demek için 1000 kere düşünmek lazım.


Yorum: Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Abdiyet
Neredeyse her seçimden önce oy verme hakkında muhalif konuşmaları yüzünden tutuklanıyor. Herhangi bir örgütle bağlantısı bulunmayınca serbest bırakılıyor. Gaflet içerisinde olan müslümanları gafletten kurtarmaya çalışırken gerek sert üslubu yüzünden gerekse bazı kesimlerin işine gelmediği için işidci diye yaftalanıyor.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken dünyalık şeyler aklıma geliyor konsetre olamıyorum bunu nasıl çözebilirim

Yorum: Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ?

@hmet
Ebul Kasım ile yetinin o size yeter (Allahın salat ve selamı üzerine olsun)


Kayıtsız Üye
Din adamlarına heleki Evliya zatlara kafir demek ne oluyor acaba.

Bu bahsetmiş olduğumuz kişi tamda bunu yapmakta.


duzgunomer
Ne kadar tekfirde etse, söyledikleri doğru gibi geliyor. 12 yıl cezaya çarptırıldı.

Okudunuz mu?  Sabah namazına kalkmasam öğlen namazına 1 saat kala kılsam kabul olur mu

Ubeydullah
Cezaya çaptırılması doğru yolda olduğunu göstermez insanın kalbini bilmeden bir kimseyi tekfir etmek kesinlikle doğru değil
Haricilerde Kur’an dan konuşuyordu ama yaptıkları ortada tekfir ehli sünnetin mesleği değil Her müslüman Kur’an ve sünnetten konuşur ama herkes doğru yolda değil
Mesela ömrünü islama feda eden Bediüzzaman a dil uzatmak kimsenin haddi değil kanaatimce bu kişi ehli sünnet e aykırı biri takip etmeyiniz
Herkes Kur’an ve sünnet ten konuşuyor diye her söylediği doğru değil
Mizan Kur’an ve sünnettir bu kişinin bazı söyledikleri sözler Kur’an ve sünnet e aykırı
Takip etmeyiniz bence

Okudunuz mu?  Levh-i Mahfuz

fth123
Söyledikleri işimize gelmediği için rahatsız oluyoruz. Adam düpedüz gerçekleri konuşuyor. Işid yada El-kaide üyesi olduğuda fetönün iftirasıdır. Vaktiyle fethullah papazının dinler arası diyalog projesini tekfir ettiği için içeri alınmıştı. İçeri alınma gerekçesi El-Kaide yönetici olduğu iddiası üzerine ama nedense sorguda fetöcü komiser "sen fethullah gülenden ne istiyorsun" diyor. Devletin içinde kalan fetöcüler tarafından mahkum edilmiştir.

Okudunuz mu?  İhtilam olmamak için yapılması gereken nedir?

Kendisi iyidir kötüdür onu bilemem ama mahkum edilmesi fetö marifetidir.


vel Fecr
adam zalim yöneticilere hakkı söylüyor. tekfir ediyor diyebilirsiniz. kuran ve sünnetten konuşuyor adam. belki yöntemleri ve uslubünde yanlışlık olabilir ancak çakma hocalar gibi hevasından konuşmadığı belli. en fazla öldürülür idam edilir o da Allah tealanın dini için olur. bu dünyada ölsede ahirette o kazanır.

bir hadis var " en büyük cihad zalim sultana hakkı söylemektir" diye adam bunu delil almış olabilir. sokaklarda pısırık bir sürü müslüman var. aman şunu demiyimde maaşım çocuğum karımdan ayrı kalmıyayım hapse girmiyeyim. ne ben kimseye dokunayım nede kimse bana dokunsun. evinin içinde 4 duvar arasında islamı yaşamaya çalışan.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde burnumuza suyu en son alırsak gusul geçerli olur mu?

ya islam 4 duvar arasında yaşamak olsaydı, islam devletinin ispanyada ne işi vardı ? osmanlının viyana kapılarında ne işi vardı ?
amaç toprakmıydı ? yada hak din Allah tealanın dinini yeryüzünde hakim kılmakmıydı ? biz oturup pısırık islam hayatını seçtiğimiz için bize zulümler ediliyor. islam ümmeti dünyada bu yüzden darmadağın. kimse elini taşına koymak istemiyor neden çünkü dünyayı maalesef çok seviyoruz kardeşlerim. biraz oturup düşünelim ben Allah tealanın dini için yeryüzünde ne yapıyorum ? nefislerimizin muhasebesini yapalım.

Okudunuz mu?  Gitar çalmayı öğrenmek haram mı?

Fiemanillah.


Kayıtsız Üye
Bende ebu hanzalayi uzaktan duydum.simdi burda uzaktan duyarak savunanlar varsa sayet bunu yapmayin,kisileri net olarak tanimadikca savunmayin.soylediklerini doğru gormusseniz de her soyledigini bilmeden adam doğru demeyin ama su konuda doğru soyluyor deyin mesela,adam doğru değil de demiyorum ben bilmiyorum adami ?

Okudunuz mu?  Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

Ha su olabilir burda onu savunanlarin içinde onun tekfir ettikleri olabilir bu da onu savunanlarin neyi savundugunu bilmedigini gosterir,sebebi de yukarda bahsettigim yanlisa dusmektir!

-Hukum Allah’indir!

-Islam yeryuzune hakim olsun!

Bunlari bircok kisi soyluyor ve yine bunlari soyledigi halde birbirini tekfir eden birsuru grup var!

Anlatmasi bile karisik yani ortalik iyi karisik!

Maalesef!

Allah dinini yeryuzune hakim kilsin,bu yolda gercek bir mucadele vermeyi hayirla isteyenlere de o buyuk mucadeleyi nasip etsin!

Okudunuz mu?  Kader mi? alın yazısı mi? yoksa kısmet mi?

Zalimler ve zulumleri maglup olsun!

Özgurluk diyerek bizden calinan ozgurluk bize nasip olsun!

İslam olsun!


Kayıtsız Üye
Ebû Hanzala kadar islamı yanlış anlatan bir adamı piyasada bulmak çok güç. Oy kullanmak şirktir diyor kendisi Türk Devletini kafir olmakla itham ediyor bir avuç peşinden gidenler. Doğru dini anlatan 1000 yıllık Osmanlı Geleneğini inkar eden üç beş çapulcu kepazeyi peşine takan 50-100 senelik tarihi olmayan bozuk görüşlerin sahibi olan adamları takip eden evliyalar düşmanı mezhep düşmanı ehli Sünnetin düşmanı doğru iman bilgilerinden mahrum biri olarak biliyorum.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Söylenen Bir Cümleden Pişman Olmak

Uğur5
Tehlikelidir kendisi. Dedikleri açık. Bazı yerlerde haklı ama bu onun doğru olduğunu göstermez itikadı bozuk tasavvuf ehline sert bakışı önüne geleni tekfir etmesi kendine vebal olacak Canlı örneğini söyleyeyim arkadaşımız vardı pek yakın değilim ehli sünnet idi bu adamı izliyordu hocalarımız uyardı bu adamdan uzak dur diye dinlemedi en sonunda selefi oldu çarşaflı annesine müşrik (çarşafı varmıydı tam bilmiyorum yalan olmasın) . dedi izmire yerleşti birkaç selefi ile ilmi olmayan izlemesin hatta izlemeyin tavsiyemdir

Okudunuz mu?  Namaz abdesti hangi durumlarda alınır

Ebu hanzala, Enu hanzala, roman kral

Bu kategoride yer alan Allahtan çok korkuyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebu Hanzala hakkında ne düşünüyorsunuz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.