Anasayfa
19 Ocak 2023, 9:07

Mantıken iman ettiği halde kalben zayıf imana sahip olmak

Mantıken iman ettiği halde kalben zayıf imana sahip olmak

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Benim çok ciddi bir problemim var en son buraya başvurdum Allah rızası için cevap verin her gün cevap verildi mi diye bakacağım.
Ben dindar bir ailede dünyaya geldim. Çocukluğumdan beri çok araştıran ve çok sorgulayan biriyim. Yaşım ilerledikçe dünyayı da sorgulamaya başladım. Ve her seferinde bir yaratıcıya ulaştım. Yaratıcı olmaması fikri bana o kadar saçma geliyor ki bilimsel gelişmeleri takip etsem bile asla evrim teorisi gibi teorilere inanmıyorum. İslam’ı çok seviyorum özellikle fıkıh konusunda aşığım diyebilirim ve biri İslam’ı kötülediğinde hemen savunmaya geçiyorum Kuran’ı çok seviyorum. Özetle benim mantıken hiçbir sorunum yok. Ama kalbime bir türlü bunu kabul ettiremiyorum. Kafamda kabul ettiğim şeyi yapamıyorum. Özellikle son bir senedir dua edemiyorum dua etme nimetini kaybettim artık namazlarımı sadece alışkanlık olarak kılabiliyorum. İçimde sürekli bir ses boşuna yapma diyor. Bu şüphe ilk olarak ahiret konusunda başladı mantıken kabul ediyorum ama yine de aşamıyorum bunu. Sonra Allah’ın büyüklüğü ve onun kulu olma düşüncesi fazla geliyor. Ve ölüp cehenneme gitmekten çok korkuyorum. Münafık mıyım diye düşünüyorum çünkü herkes beni beş vakit namazlı tesettürlü biliyor ama içten içe bazı şüphelerden kurtulamıyorum. Bunlar vesvese midir zamanla geçer mi ne olur yardım edin. Kendimi çok kötü hissediyorum içimde huzur kalmadı boşlukta gibiyim. Hayatımda hiç hak etmediğim halde bir sürü nimet var ben bunlara şükredemiyorum sanki bütün bunlara ihanet ediyorum gibi ve bu his beni çok kötü etkiliyor. Allah rızası için yardım edin.

Okudunuz mu?  Cennette insanlar nasıl olacak?

Yorum: Mantıken iman ettiği halde kalben zayıf imana sahip olmak

Abdiyet
Aleyküm Selam. Siz İslamı kabul etmişsiniz fakat tam anlamıyla iman etmemişsiniz. Hakiki iman lezzetini alan kalp iman eder. Tam anlamıyla iman etmemişken dini sorgulamak tehlikelidir. Vesveseleri dinlemeyin ve namazlarınızı tam kılmıyorsanız, başlayın. Kendinizi İslami yönden geliştirin. Kur’an tefsiri ve dini kitaplar okuyabilirsiniz. Kendinizi geliştirmeniz vesveselerinizi durduracaktır. Hem de insanlara tebliğ yaparken size kolaylık sağlayacaktır. Tebliğ yaptıkça İnşAllah kalbinizde imanının lezzetini hissedeceksiniz. Allah sizi Ümmet-i Muhammed’in kurtuluşu için mücadele edenlerden eylesin.

Okudunuz mu?  Zina eden kimse tövbe etse bağışlanır mı?

Yorum: Mantıken iman ettiği halde kalben zayıf imana sahip olmak

Sevdanur
Bu bir şekil hastalık gibidir. Insan bazen aklının inandigına kalbini inandıramayabilir. Bu gibi durumlarda ınsanlar beni böyle biliyor tanıyor benim böyle bir kalbim olmaması gerekiyor diye sorular sorar. Size tavsiyem Allah (cc)beni nasıl bilmesi lazım diye sorması gerekir. Insan çevresinden duyduğu övgüleri duymamalı çünkü bu durum bazı insanlarda ister istenmez kötü yan etkileri yapar. Şu şekilde düşünmemiz gerekir: ben Allah (cc)ın rızası için ne yaptım ki diyip daha fazla ibadet yapıp yaptığı ibadetleri gizli yapması gerekir. Eğer kalbime inandıramiyorum diyip uzulurseniz daha da kötü duruma düşebilirsiniz. Iki şekilde kalp ağrısı vardir: birincisi, psikolojik olarak kendinizi eksik hissetmenizdir. Ikincisi ise, şeytanın sizinle uğraşması. Eğer siz dininizi çok sever ve ibadetlerinizi düzgün yaparsanız şeytan sizinle daha çok uğraşır bu gibi durumlarda bir hocaya başvuru da bulmanızı tavsiye ederim.😊

Bu kategoride yer alan İnsan öldükten sonra kabir de akrabaları ile görüşecek mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mantıken iman ettiği halde kalben zayıf imana sahip olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.