Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Cünup olduğumu anlayamıyorum

Cünup muyum?

denclis
Uyurken rüyamda ihtilam olduğunu hissettim kasılma oldu ama iç çamaşırımda ıslaklık yoktu dikkatle baktım.Ama kasılmayı hissettim yani.Sonra iç çamaşırımı koklayınca çok az meni kokusu sezdim ama ter de olabilir,ama meni gibi kokuyordu.Abdest almama gerek var mı?Normalde alırdım tereddüt etmeden ama işe gidiyorum telefondan yazdım zaten.Yani özetleyeyim rüya gördüm kasılma oldu ıslaklık yok ama biraz koku var.

Okudunuz mu?  Tuvalette meniye benzer bir sıvı geliyor

Cevap: Cünup muyum?

Muhasibi
Eğer o kokunun meni kokusu olduğundan eminsen gusül abdesti alman şarttır kardeşim…
Yani gusül için önemli olan rüya görmek değildir.Önemli olan meninin gelip gelmemesidir…
Yani kısaca meni gelirse gusül abdesti alman şarttır…
Selametle…


Cevap: Cünup muyum?

denclis
Tamam teşekkürler eve geri dönüp abdest aldım.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde niyet

Cünup olduğumu anlayamıyorum

Keremk
Öncelikle selamun aleykum abilerim 2 sorum var 1. Ben cunup olduktan sonra boy abdesti aldım fakat niyet etmeyi unuttum gusülüm olmuş mudur ? 2. Gusul aldıktan sonra sanki damla gibi bişey geldi ney geldiğinden emin değilim cünüp muyum diye kafama taktım uyuyamiyorum yardım edin.

Okudunuz mu?  Az su ile Gusül Abdesti almak!

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Dinini böyle sorularla öğrenemezsin cevaplarımızdan da fazla bir şey anlayamazsın. Okumayı öğrenmen gerekir. Guslün farz ve sünnetlerini okumuş olsaydın niyet etmenin sünnet olduğunu bilmiş olurdun. Bu yüzden ilmihali alıp okumalısın. Gusülden önce yürümen veya idrar yapman gerekir o zaman o damlaların da bir önemi kalmaz.

Okudunuz mu?  Mürted olan tekrar dine dönerse Gusül abdesti gerekir mi?

Keremk
Onu zaten yapmıştım sadece dediğiniz gibi biraz ilmihal okumam lazım ve 14 yaşında olduğum için her zaman banyo yapamıyorum o yüzden sormuştum.


Daizy
Ya ben eve geldiğimde tuvalete girdim çamaşırımda meniye benzer bir şey gördüm birde tuvalete girmeden aklım sapık düşüncelere kaydı fakat hemen uzaklaştırdım birde çok yağmur yağdığı için eve koşarak gelmiştim bu yüzden gelmiş olabilir mi yani gusül almam gerekir mi yardımcı olun lütfen??

Okudunuz mu?  Gusül aldıktan sonra kulağımda kabuk bağlandığını farkettim tekrar gusül almam gerekir mi?

Hoca
Meni olduğu kesin ise gusül gerekir yoksa gerekmez


cünüp olduğumdan emin değilim, cunup oldugundan emin olmadan namaz kilmak

Bu kategoride yer alan Sinüzit varken gusül abdesti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünup olduğumu anlayamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.