Anasayfa
21 Ekim 2021, 19:46
sizden3
Abone

Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli?

Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli?

htcklz
Selamün Aleyküm,

biliyorum dua’da ısrarcı olmak lazım, ama sanki bunun bir sınırı var ve benim artık dua etmeyi bırakmam lazımmış gibi hissediyorum.
Konuyu kısaca açıklayayım:

Yaklaşık iki ay önce terk edildim ve her gün yollarımızın tekrar birleşmesi için dua ediyorum Allah’a. Tekrar namaza başladım, geceleri zikir ederek uyuyorum iş esnasında bile ikide bir içimden geliyor dua ediyorum Allah’a..
İstihare’ye yattım.. namazı kıldığımda içim huzurla doldu duamın kabul olacağını hissettim resmen, fakat gece çok sıkıcı bir rüya ve kırmızı renk gördüm..
Yetmedi, dün gece rüyamda ahin tuttu hastanelik oldu diye bir haber aldım. Sabah kalktığımda içime dert oldu dayanamayıp aradığımda kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldığını öğrendim.. Rüyam’da olduğu gibi ahım tuttu diye korktum. Ki şunu da belirtmek isterim ben yetim büyüdüm.
Allah’a şükür durumu iyi, bana ısrarla görüşmek istemediğini söylüyor. Çevremdeki herkes ümidini kes artık bundan sana yar olmaz görmüyor musun diyor..
Fakat kendime engel olamıyorum, Allah’tan istemeyi bırakamıyorum.. Asıl şimdi dua’na sımsıkı sarıl diyorum, imkansızı var eden o, kulundan değil kendisinden isteyeceksin diyorum.

Okudunuz mu?  Bazen kendimi kız gibi hissediyorum:(

Sonra’da kendine zarar ediyorsun, seni ısrarla istemeyen biri için bu kadar ısrarcı olma, sen dua ettikçe Allah hep sana olmayacağını gösteriyor resmen diyorum. Her dua kabul olacak diye bir şey yok, hayırlısı değilse, Allah kabul etmez diyorum.. İki dakika sonra aklıma geliyor; "Allah kabul etmeyeceği bir şey için ısrarla dua etmeyi nasip etmez."

Okudunuz mu?  Kadın erkek karışık düğünlere katılabilir mi

Çok çaresizim, sanki doğru olan vazgeçmek ama içimdeki umut tükenmiyor işte..


Yorum: Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli?

ygtbhc3
Kardeşim bende öyle evrelerinde geçtim.Hep sevdiğim kişi beni sevsin diye dua ettim (Aslında birkaç gece ettim fakat samimi şekilde ettim).Ama duam kabul olmadı.Ama sonra o kişinin beni sevmediğini öğrenince yıkıldım.Dinlemek için arabesk arıyordum ki bir kanal buldum ordan hayalhanem diye bir kanal daha buldum.Ondan sonra İslam dinini araştırmaya başladım.Onca yıldır Müslümandım fakat İslam dini hakkında o kadar çok şey bilmiyordum ki.Sonuç olarak eğer o kişi beni sevseydi belkide mensup olduğum dini asla öğrenemeyecektim.Ya da sevgili olacaktık ve birbirimizi
Cehennem ateşine atacaktım. Her şerde bir hayır vardır.Bunu sakın unutma.

Okudunuz mu?  Dinimizde kadınların zikir çekmesi var mıdır?

Yorum: Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli?

Kayıtsız Üye
Kardeşim şuan yaşadığın şeyin birebir aynısını yaşıyorum. Ama ben eşimden ayrıldım çok severken ayrıldık o bir anda seni sevmiyorum demeye başladı ayrıldık. Bir yanda umut bir yanda hayır değil her halde diye düşünmek bir yanda seni istemeyeni bırak sözleri. Ama sığındığım yer öyle sağlam ki illa ki hakkımda bir hayr tayin etmiştir deyip son 2 gündür rabbimden onu istemeyi bıraktım. Ama hala dua etmek istiyorum. Zor bir durum Allah zorda olan her kuluna yardım etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Balkona iç çamaşırı asmak

Yorum: Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli?

murath
Kardeşim geçmiş olsun, seninkisi bir aşk acısı. Bilirim de..

Fakat, tango iki kişiliktir, ilişkiler de öyle, eğer biri istemedi mi, diğeri bunu ya kalbine gömecek, yada kalbinden çıkaracak.
Kimse, zorla sevemez.
Bence; bu konuda dua etsen de, etmesen de aynı sonucu yaşayacaksın, çünkü, diğeri de senin gibi bir insan ve hayatı var. Bizler, dua ile, bir başkasının hayatına müdahalede bulunamayız. İstiyorsun ki, ben dua edeyim, beni sevmeyen kalbi sevmeye başlasın. Mümkün değil bu.
Ama şunu bilmek lazım, Allah, her duaya cevap verir. Bu cevap: Bir kabul olarak anlaşılmamalı, belki de senin ve karşıdakinin hayatı için en hayırlısı, en doğrusu bu, o yüzden bunu yaşıyorsun. Bu açıdan bakmak lazım.

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken su yutmak

selamlar.


Vasat
Ben de yaşadım bir zamanlar, çok ısrarcıydım. Etmediğim dualar istihareler kalmadı. Benim de istihareden sonra içim huzur dolmuştu ya da ben öyle hissetmek istediğim için öyle olmuştu. Aşkın gözü kördür diyorlar ya aynen öyleydi. O giderken o kadar üzülmüştüm ki . Üzüleceğim şeyler söylemişti. Sonra başkası ile evlendi. Şöyle bir düşündüm şimdi senin canını yakan daha sonra da yakacak. O da bir insan senin gibi yemek yer tuvalete gider. Karşıdaki insanları çok abartmaya gerek olmadığını asıl önemli olanın kişinin kendisi olduğunu ve dünyaya geliş amacımızın ne olduğunu düşünmeye başladığımda her şey daha iyi olmuştu.

Okudunuz mu?  Adak adayıp tutmamak

duadan ne zaman vazgecmeli, duadan vazgeçmek, dua etmekten bıkmak

Bu kategoride yer alan Ne yapacağını bilememek / Büyük kararsızlıkta kalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua etmekten ne zaman vazgeçmeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.