Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Bayan öğretmenlerin yüzlerine ve saçlarına bakmak caiz midir?

Bayan öğretmenlerin yüzlerine ve saçlarına bakmak caiz midir?

canl
Okula gidiyorum ancak bayan hocalarımın saçları açık ve dersi dinlemek için şehvetsiz sadece yüzlerine ve saçlarına bakmak caiz midir?

13 yaşındayım namaz kılmaya başladım ibadetlerimi ediyorum ve kadın saçına bakmak haram olduğunu öğrendim ama hocalarıma bakmam gerekiyor illaki. Yani dersi anlamam için yüzlerine bakmak lazım ya da beni çağırdı mı yüzüne bakmak gerekiyor ancak ne kadar yüzüne odaklanmaya çalışsam da illaki saçını görüyorum. Saç da avrettir ben günaha mı giriyorum? Hiç bir şehvetle yaklaşmıyorum.
Bayan sınıf arkadaşlarım da var ancak yine onlara bakmıyorum ancak bir durum oldu mu şehvetsiz bakmak durumundayım bu günah mıdır? Allah’ın sözü her şeyden önce gelir ancak bunu size sormak istedim. Özellikle şehvetlendiren
yerlere zaten bakmıyorum sadece saça bakıyorum avret yer olarak. Bana ne yapmamı önerirsiniz yani illaki dersi dinlerken olmasa bile soru sorarken, konuşurken bakmam gerekiyor. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Sihir ve büyüye inanmak ne demektir?

Yorum: Bayan öğretmenlerin yüzlerine ve saçlarına bakmak caiz midir?

arifselim
Okulda ve eğitim ortamında maalesef insanın kendisini günümüzde tamamen sakınması mümkün değildir. Sen sadece elinden geldiği kadar dikkat etmeye gayret et. Gereksiz bakışlardan uzak durmaya çalış.

Bu kategoride yer alan Bilgisayar oyunu ile para kazanmak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayan öğretmenlerin yüzlerine ve saçlarına bakmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.