Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden4
Abone

Zulme uğramış birisi önceden hakkını helal etmişse beddua ederse ne olur?

Zulme uğramış birisi önceden hakkını helal etmişse beddua ederse ne olur?

nuriman
Selamün Aleyküm
Önceden bana ağır zulümler yapmış birisine, bir anlık merhamet duygusuyla helallik verdim. Ama içim hiç rahat değil. Helallik vermeden öncede verdikten sonrada hiç rahat olmadım. Dediğim gibi helalliği vermemin sebebi bir anlık çok merhamet duygusu. İçim hiç rahat değil. Beddua etsem bana mı tutar ona mı?

Okudunuz mu?  Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek

Yorum: Zulme uğramış birisi önceden hakkını helal etmişse beddua ederse ne olur?

arifselim
Aleykum selam. Affetmek daima büyüklüktür ve mükafattır. Helal edilen bir hak tekrar geri alınamaz. Beddua ise, olumsuz şekilde dua edilmesi gibidir. Haksızlık etmeden eğer kişi gerçekten zulme uğramış ise beddua etmesi caizdir. Kabul edip etmemek Allah’a kalmıştır.

Okudunuz mu?  Malikide sübhaneke okumak mekruh mu

Beddua

Bu kategoride yer alan Duam kabul oldu ama nasip olmuyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zulme uğramış birisi önceden hakkını helal etmişse beddua ederse ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.