Anasayfa
4 Aralık 2021, 20:43
sizden6
Abone

Evde değilken evimize kimsenin gelmesini istememek yanlış mı

Evde değilken evimize kimsenin gelmesini istememek yanlış mı

bilemedim
nefsime yenik mi düşüyorum karasız kaldım sizlere danışmak istedim.
Ben 18 yıllık evliyim son 4 aya kadar kayın validemle ve eltimle altlı üstlü oturuyorduk.
kayın validem ben işteyken sürekli benim evimde duruyor eltimin 7 yaşındaki kızını benim evimde büyüttü ne kendi evinde durdu nede eltimin evinde baktı çocuğa en az günün 4-5 saatini benim evimde geçirdi.
sonra ben aynı mahallede başka eve taşındım buraya da hafta 3-4 gün gibi gelmeye başladı aynı çocukla beraber. şimdi eltim hamile 2 çocuğu olacak.
ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum şimdiye kadar zaman zaman bunu hissettirdim ama açık açık söylemedim onlarda hep anlayıp anlamazlığa geldiler.
bende eşime annen bizim evimize her gün gelebilir her hafta sonu gelebilir fakat ben yokken bizim evimize gelmesinden rahatsız oluyorum bir de ilk yeğenin bizim evimizde büyüdü şimdiye kadar vaktinin çoğunu bizde geçirdi , yeni doğacak bebeğinde böyle olmasını benim evimde sürekli bakılmasını istemiyorum bunu sen uygun bir şekilde hallet dedim ve benim bunu dememle eşim deliye döndü benim anamı istemeyeni ben istemem dedi ve evi terk etti sonra araya akrabalar girdi ve eşimle beni barıştırdı
fakat bu olaya bir çözüm bulamadık tabi bu olayı kayınvalidem duyunca oda benimle küstü
benim olayım rahatsızlığım onun bizim eve gelmesi değil ben yokken sürekli bizim evimizde olması ve eltimin çocuğuna bizim evimizde bakması sonuçta çalışan bir insanım kimsenin çocuğunu dağınıklığını toplamak ve pisliğini çekmek zorunda değilim ayrıca evim temiz olur pis olur veya özel eşyalarımdan görmemesi gerekenler olur bundan rahatsız oldum fakat derdimi kimseye anlatamadım haksız duruma düştüm eşinin ailesini istemeyen kötü gelin gibi oldum
bu olayın dinimizdeki durumu nedir.
ayrıca ne eşime ne kayın valideme olayın onları istemek değil ben yokken benim evimde olmasından rahatsız olduğumu anlatamadım veya anlamak istemediler.

Okudunuz mu?  Gayrimüslim kimdir? fasık ne demektir

Yorum: Evde değilken evimize kimsenin gelmesini istememek yanlış mı

arifselim
Selamun aleykum. Senin evin senin özelindir. Senin rızan olmadan senin özel hayatını kimsenin karışması hakkı değildir. Eşinin annesine ve akrabalarına saygını bozma ama evinde eşinle ve çocuklarınla olan hayatını ve huzurunu bozacak ölçülerde gelmeler ve kalmalar dinen de uygun değildir. Bu konuyu eşine uygun bir dille anlatmalısın ve onunda seni dinlemesi ve anlaması senin hakkındır. Bunu istemek kayınvalideyi veya eltiyi istememek veya reddetmek demek değildir, aksine bu sevgi ve saygının uzun süre seviyeli devam etmesi için çok önemlidir.

Okudunuz mu?  Pizza yemek haram mi ?

Yorum: Evde değilken evimize kimsenin gelmesini istememek yanlış mı

bilemedim
Aleykümselam ,
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Allah c.c. razı olsun.
Bizim gelip kalma değilde ben yokken sürekli benim evimde günde 3-4 saat veya yarım gün vakit geçirmeleri
bunu istememek kayınvalideme dinen günah mıdır değil midir bunu öğrenmek istemiştim anladığım kadarı ile değildir.
birde eşime bunu anlatmaya çalıştım fakat anlatamadım çok büyük kavga ettik.
eşimin ve ailesinin haklı olduğumu anlamaları için ve benim dediklerimi yanlış anlaması için ne okuya bilirim
hergün HasbinAllah ve nimel vekil okuyorum ikindi namazı sonrası 450 adet Rabbim benim vekilim ol hakkımı savun diye dua ediyorum
sabah ve akşam HasbiyAllahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül-arşil-azim 7 defa okuyorum
çalışırken salavat ve tevhid çekmeye çalışıyorum.

Okudunuz mu?  Yemin Kefareti camiye ve diğer hayır kurumlarına verilir mi

Şimdiden Teşekkür ederim Allah c.c. razı olsun


Kayin validemin evime gelmemesi için dua

Bu kategoride yer alan Zuhri ahir namazı nedir? Bidat mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde değilken evimize kimsenin gelmesini istememek yanlış mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.