Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

İslama küfreden birini dövmek veya öldürmek

İslama küfreden birini dövmek veya öldürmek

Feryuz R.
Hocam youtube üzerinden dinimize, imanımıza, kitabımıza ve şanı yüce Allah’a dil uzatacak kadar alçak bir adam var. Adres falan da verdi, 2-3 tane de benim gibi dinine sahip çıkan buldum. Hocam bu adamı öldürünceye kadar dövsek mi, bu yapacağımız iş hak mıdır?

Okudunuz mu?  Büyükbabam vefat etti ama cenaze namazına gitmedim

Yorum: İslama küfreden birini dövmek veya öldürmek

ZazaReis23
dövmek istersen sen bilirsin ama öldürmek yok


Yorum: İslama küfreden birini dövmek veya öldürmek

Kayıtsız Üye
Kardeş eğer onunla düzgünce konuşup yaptığının yanlış olduğunu anlatıcaksan buluşmanda fayda var Ama eğer sen bu adamı dövecek sen ya da öldüreceksen Bu adamla görüşme bile çünkü hem sana günah hemde yasal olarak doğru değil. Amacın dövmek olur kavga sırasında başına bir şey gelir adam ölürse en büyük azabı çekersin hem de hapis yatarsın

Okudunuz mu?  Necis maddeyi temizlemeyi unutup namaz kılmak hakkında soru

Yorum: İslama küfreden birini dövmek veya öldürmek

Kayıtsız Üye
Kardeş bu söyleyeceğim ayetlerin tam olarak ne üzere indiğini bilmiyorum ama sen yine de göz önünde bulundur ve araştır bence:
Sen af yolunu tut, iyiliği emret, cahillerden yüz çevir. (Araf 199)
Sizin dininiz size, benim dinim ise banadır (Kafirun 6)
Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Onlar, Allah’a hiçbir şekilde zarar veremezler. Allah, onlara ahirette bir pay vermemek istiyor. Onlar için büyük azap vardır. (Ali İmran 176)

Okudunuz mu?  İçimden küfür geçiyor İçimden bir ses Allaha küfür ediyor

Sonuç olarak kardeş her halukarda Allah herkesin hakettiği cezayı veriyor. Bize ise Kuran’da Allah’ın verdiği emirle ve peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’ in sünnetine uyarak güzel söz söylemek düşer. Ki Allah dilediğini doğru yola iletir, dilediğini saptırır, isterse bizi de yolu şaşırmışlardan yapabilir. Başkasını aşağı görmek aslında kibrin bir sonucudur ve bütün günahlar kibirle başlar çünkü o zamana kadar Allah’a çokça ibadette bulunan şeytan da Hz Adem’e secde edilmesi gerektiği söylendiğinde kibre kapılmış ve kafirlerden olmuştur. Bu davranış aslında bilinçaltında haşa Allah onu niye benden daha kötü yarattı demenin göstergesi olup kendini yüceltme arayışıdır. Tabi ki yukarıda söylediğin olayı bilmiyorum ve bunları sana has söylemedim ama müslümanların büyük bir sorunu olarak dinini iyi bilmemekten kaynaklı kendini üstün görme durumu var. Halbuki şu ayetlerden ders almamız gerekiyor:
Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez. (Nisa 36)
Bir de; Yahudi ve Hıristiyanlardan başkası Cennet’e girmeyecek dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: Eğer doğru söyleyenler iseniz (iddianızı ispat edecek) delilinizi getirin. (Bakara 111)
Selametle.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde kaza ve kamet

Allahtan kendimizi üstün görmek, Allaha soven

Bu kategoride yer alan Oyunlarda dolandırıcılardan eşya çalmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslama küfreden birini dövmek veya öldürmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.