Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilir ama bunu kaderine yazar mı ?

Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilir ama bunu kaderine yazar mı ?

loving
Merhaba dostlar;

Bugün bir arkadaşımla birbirmizi yiyecek kadar büyük bir sorunun eşiğine geldik. Kendisi Allahu teala nın herkesi cennete mi gidecek cehenneme mi gidecek yazdığını beyan etti ben ise böyle bir şey olmadığını sadece Allah c.c. lutfu keremi ile kimin nereye gideceğini bilir yani cenneti de cehennemi de kazanmanın iradesinin bizim elimizde olduğunu savundum.

Okudunuz mu?  Hz. Ebu Bekr (ra) halifeligi döneminde recm cezası uygulandı mı? Kaynak nedir?

Sizce kim haklı kim yanılıyor ?

Allah ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Arkadaşlar Allah rızası için biri cevap versin çatlayacağız merakımız dan yada bir birimizi yiyeceğiz. 🙂


Yorum: Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilir ama bunu kaderine yazar mı ?

arifselim
Selamun aleykum. Allah’u teala ezeli ve ebedi olan ilmi geçmiş ve geleceği bilendir. Eğer o (haşa) bilmese idi bu eksiklik olurdu. Ama Allah’u tealanın bilmesi demek, kullarını zorlaması demek değildir. İnsana irade vermiş ve insan kendi iradesi ile doğru veya yanlışa uyarak bir karar verir. Biz müminler denge üzerinde olmalıyız ve itikadi konularda tartışmalara girmekten şiddetle kaçınmalıyız.

Bu kategoride yer alan Kimlere kurban farzdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilir ama bunu kaderine yazar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.