Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

Ercan10
Selamün Aleyküm hocam babam bana kredi kartıyla telefon aldı sonra tövbe etti faize girmeyeceğim diye ben bu kredi kartıyla aldigimiz telefonu satıp motor alacağım durumumuzda iyi değil fakire veremiyorum bu durumda satıp motor almam caiz olur mu?

Okudunuz mu?  Kabir azabı kıyametten önce bitemiyor mu ?

Kusura bakmayın Acil cevaba ihtiyacım var verebilirmisiniz


Yorum: Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

bbgbbg
Kredi kartıyla alınan herşey haram mı onu anlamak lazım önce.Sizin sorunuzu okuyunca internetten baktım Nureddin Yıldız kredi kartıyla alınan mallarda gecik faizini ödememek için erkenden ödeme yapılması durumunda caizdir demiş.

Okudunuz mu?  Cin suresini okumanın insana ağır geleceği hakkında bazı şeyler duydum bu ne kadar doğru

Şimdi yanlış anlamayın beni ne olur sadece durumum iyi değil fakire veremiyorum dediğiniz parayı motor almak için harcamanız ne kadar doğru? Siz kendiniz karar verin buna motor ihtiyacınız fizyolojik bir ihtiyaç değil.Tabi bu sizin bileceğiniz bir şey ben olayın ayrıntısını bilmiyorum sadece söylemek istedim.

Okudunuz mu?  Allahın istediklerini mi isteriz?

Kısacası kredi kartıyla alınan bir şey(gecikme faizi ödemek hariç)haramdır denmiyeceği için satıp parayı kullanmanız caizdir.Ama yukarıda dediğim gibi birincil ihtiyacınız olmayan bir masrafla fuzuli bir harcama yapmamaya çalışın.Herşeyin en doğrusunu Allah(azze ve celle) bilir.


Yorum: Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

Ercan10
Hocam soruyu anlamamışsın anlayan arkadaşlar umarım fetva verir.Ayrica motor olmadan da olur tamam da sizin mantiginiza göre ben hiçbir zaman motor sahibi olamayacağım durumum kötü olmasa zaten telefonu satıp motor almam direkt motor alırım.

Okudunuz mu?  İslamda tövbe bozmanın günahı

Yorum: Krediden aldığımız malı satmak caiz mi?

cpuslayer
Faizin kısası alınan verilen faiz miktarı kadar sadaka vermektir.
Telefonu satın. Ödediğiniz faiz miktarı kadar sadaka verin ve tevbe edin.
Daha sonra da motorunuzu alın.

Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, Alışveriş de faiz gibidir demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır.

Okudunuz mu?  İçimden İstemeden dinime küfrettim. Çok pişmanım

Ercan10
Tevbe etti babam fakat faiz miktarını bilmiyoruz bir bölümünü versem olurmu paranin


cpuslayer
Verebildiğiniz kadar verin. Allah affedicidir..Tevbe edenleri sever…


Hoca
Kredi ile yani faiz ile eşya almak çok büyük günahlardandır ama tevbe edilir ve eşya kullanılabilir ve gerektiğinde satılır.

Okudunuz mu?  Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı

Ercan10
Kesin olarak eşyanin faiz miktarını Tevbe edilmesine rağmen verilmesi gerekir mi fakirlere


cpuslayer
Vermekte fayda var güzel kardeşim

Bu kategoride yer alan 15 yaşında imam nikahı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Krediden aldığımız malı satmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.