Anasayfa
21 Mayıs 2022, 8:53
sizden91
Abone

Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız?

Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız?

Simsek5861
Hocam selamlar, benim bir sorum var içim çok daralıyor. Lütfen beni aydınlatın beni mutlu edin. Tam böyle bir şey yapıcam mutlu olacağım ama aklıma kul hakkı geliyor ve mutsuz oluyorum hocam sorum şudur benim kul hakkı olabileceğini düşündüğüm bir durum var ve hak sahibi olan kişi ile de hayatım boyunca hiç konuşmuşlugum yok samimi değilim tanımıyorum etmiyorum o yüzden helallik alamam ve çok çekingen birisi olarak hiç konusmadıgım bırının karsısına cıkıp böyle böyle diyip helallik alamam ok korkuyorum bu konuda gerçekten çok uzuluyorum ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun hayır hasenatt yapsam sevabını o kişiye bağışlasam yüce Rabbim beni affedermi lütfen yardımcı olun hocam lütfen… Ve ayrıyetten birde şunu soracagım kul hakkının ödenmesi için nafile namaz kabul olurmu? yani birinin çok büyük hakkını yedim örnek veriyorum bunu Allah’a sukur kımsenın buyuk bır sekılde hakkını yemedim mesela yedik onun hakkını diğer dünyada ödemek için nafile namaz kılıp sevabını ona bağışlamak bizi haktan kurtarırmı? biryerde hak sahibi helal etmezse cemaatle kılınmıs 700 namaz hak sahibine verilecek yazıyorduda çok teşekkür ederim şimdiden hocam detaylı yazıp lütfen beni mutlu edin ALLAH razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Dini sorgulamak onun hakkında soru sormak dinden çıkarır mı ?

Yorum: Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız?

Simsek5861
Sordugum bir kaç soruya cevap alamadım Allah sizlerden razı olsun o kadar kişiye cevap veriyorsunuz derdine derman oluyorsunuz lütfen benimde derdime derman olun.


Yorum: Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız?

Hoca
< hayır hasenatt yapsam sevabını o kişiye bağışlasam yüce Rabbim beni affedermi >
Helalleşme imkanı olmayan durumlarda bu geçerlidir.
< kul hakkının ödenmesi için nafile namaz kabul olurmu? >
Kul hakkı namazı uydurmadır.
< nafile namaz kılıp sevabını ona bağışlamak bizi haktan kurtarırmı? >
Kul hakkı ahirette alınacak bu Allah’a kalmış bir durumdur dilediği amelimizi alır hak sahibine verir.
< biryerde hak sahibi helal etmezse cemaatle kılınmıs 700 namaz hak sahibine verilecek >
Bunu kim demiş bilmiyorum bunun dinde yeri yoktur.
İşlenen günaha göre hak miktarını Allahu Teala belirleyecek
———————————————–
TAVSİYEMİZ
Zor olsa da hak sahibinin karşısına çıkın ve helallik isteyin (Ölüme kavgaya sebep olmayacaksa)

Okudunuz mu?  Oğlumun başkalarına sevgisini kıskanıyorum

Yorum: Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız?

Simsek5861
Hocam öncelikle benimle ilgilendiğiniz soruma cevap verdiğiniz için Allah sizden razı olsun inşAllah. ”Hayır hasenat yapsam kurtulurmuyum” sözüme karşın olarak ”Helalleşme imkanı olmayan durumlarda bu geçerlidir” yazmışsınız benim imkanım olsa inanın karşısına çıkar helallik isterim fakat ben bir erkeğim ve çekingenim o ise bir kız inanın karşısına çıkıp helallik isteyemem üstelik hayatım boyunca konusmuslugum olmayan birisi dediğim gibi hayır hasenat benim için geçerlimidir? birde çok teşekkürler cemaatle kılınmış 700 namaz alınacak verilecek olayı beni çok korkutuyordu Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Uzun yıllar fatihayı elhamdürillah diye okumak

Hoca
Kız ise, maddi ise hakkını verin ama sözü edilen hak manevi ise sadece Allahtan af dileyin yeterlidir.


Simsek5861
Hocam size şöyle diyeyim buna maddi mi manevi mi karar veremiyorum. Yani ben onun için maneviye örnek veriyorum iftira da atmadım maddiye örnek veriyorum herhangi birşeyine zarar veripde onu kaybetmesinide sağlamadım yani Tevbe etsem onun için dua etsem hayır yapıp sevabınıda ona bağışlasam yeterlimidir hocam

Okudunuz mu?  Borç oruçlar nasıl tutulur?

Hoca
Ona hidayet için dua et ve Allahtan af dile yeter.


Simsek5861
Hocam son bir şey soracağım ben karşısınıca cıkıp helallik isteyemem demiştim şöyle bir şey yapsam haktan kurtulurmuyum?
İnstagram üzerinden bir hesap açacağım ondan helallik isteyecegim İnşAllah helal eder fakat kim olduğumu ona söylemeyecegim bu durumda haktan kurtulurmuyum?

Okudunuz mu?  Hayırsız işlerde besmele çekmek

cpuslayer
Kardeşim ”Üzerimde hakkı olan kişilerin günahlarının affına vesile olması niyeti ile” diyerek sadaka verirsen inşAllah Allah Teala onun günahlarını affeder..Helalleşmiş olduğunuz umulur..


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Ben 15 yaşında öğrenciyim. Korsan(kopya) bilgisayar oyunu kullanıyordum. Yaptığımdan pişman oldum tövbe ettim ama Amerikaya gidip oyun firmalarının sahiplerini bulamam. Bu durumda ne yapmam gerekiyor ?

Okudunuz mu?  Üniversite ortamına rağmen kız çocukları okumalı mı yoksa en güvenilir yer onlar için evleri mi?

arifselim
Aleykum selam. Sadece bir daha kullanmamak yeterlidir. Zaten bu oyunlar bir çok açıdan zararı olan şeylerdir. Hem şüpheden hemde zararlarından kendini korumuş olursun.


helalleşme imkanı olmayan kul hakkı

Bu kategoride yer alan Gusül abdestinde evham yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Helalleşme imkanı olmayan durumlarda ne yapmalıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.