Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Birine soru sormak kul hakkı mıdır?

Birine soru sormak kul hakkı mıdır?

Simsek5861
Selamun aleykum. Gundelık hayatta çoğu kişi birbirine soru sorar. Benimde bununla iligili bır sorum var. Birine soru sormak kul hakkımıdır yani oda zamanını ayırıp bize cevap veriyor bu kul hakkımıdır?


Yorum: Birine soru sormak kul hakkı mıdır?

NurcuÇocuk
Soru sormak şöyle caiz olmayabilir mesela yolda tanıdığın birisini gördün diyelim ona nereye gidiyorsun diye soru sorduğunda o belki nereye gittiğini cevaplamak istemez o yüzden onu konuşturmaya zorlarsın o zaman caiz olmaz ama ilim irfan öğrenmek için ya da merak ettiğin bir şeyi öğrenmek için soru sorabilirsiniz diye biliyorum vesselam.

Okudunuz mu?  Kadının hamile kalmamak için kordon bağlatması caiz mi?

Yorum: Birine soru sormak kul hakkı mıdır?

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam.Yok kardeşim olmaz.Ama gereksiz yere insanları meşgul etmemeliyiz.Karşımızdaki meşgulse veya o an cevap veremiyecek gibiyse üstüne gitmenin anlamı yok.Ancak onun dışında birine soru sormak kul hakkı olmaz.


Yorum: Birine soru sormak kul hakkı mıdır?

bbgbbg
En doğrusunu bilen Allah’tır.(azze ve celle)

Okudunuz mu?  Duada Bencillik

Simsek5861
Allah razı olsun bir de ben elimden geldiği kadar sanaldaki tanıştıgım kişilerle helallik alıyorum mesela ben birisiyle onceden konusmuslugum var ondan helallık almama gerek varmı almasam olurmu ?


NurcuÇocuk
Arkasından onun gıybetini yaptı isen onunla tekrar konuşabilme gibi bir ihtimal var ise arkasından konuştuğunu söyleyip helallik alman gerek diye biliyorum …

Okudunuz mu?  Oruçla ilgili maniler

Simsek5861
Yok arkadan konusma değil böyle normal bir arkadaşla normal konusmam var yani illa onunla helallık almam gerekırmı yoksa gerek yok mu arkadan konusma değil yani eskiden konustugum birisinden helallık almama gerek varmı

Bu kategoride yer alan Büyü altında olan birisinin günahı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine soru sormak kul hakkı mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.