Anasayfa
13 Mayıs 2023, 17:21
sizden6
Abone

Alkolsüz içecek olan maltana içmek haram mı?

Alkolsüz içecek olan maltana içmek haram mı?

neorxia
Oncelikle hepinize merhaba benim bir sorum var maltana enerji vb. Iceceklerin içinde alkolsuz yaziyor bu tur icecekler harammi ? Cevabiniz için tesekurler


Yorum: Alkolsüz içecek olan maltana içmek haram mı?

NurcuÇocuk
Alkolsüz bira diye piyasaya sürülen bira, içerisinde %5-7 nisbetinde etil alkol bulunan biranın, etil alkol oranının vakumla azaltılmasıdır. İçerisinde kesinlikle %1-1,5 nisbetinde etil alkol bulunur. (Gıda Bilimi ve Teknolojisi. AÜ Ziraat Fak Teksir No: 113, s.173, Ankara, 1983)

Okudunuz mu?  Tırnak altındaki iğne ucu büyüklüğünde kir/siyah nokta

Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere, biradaki alkol miktarı ne kadar azaltılmış olsa da alkol içerdiği için caiz değildir. Sorularla İslamiyet sitesinden alıntıdır saygılar.


maltana haram mı, maltana icmek günah mı, Maltana haram mi

Bu kategoride yer alan Meni mezi sıkıntısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkolsüz içecek olan maltana içmek haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.