Anasayfa
4 Ocak 2023, 22:04
sizden5
Abone

Sanal üzerinde kul hakkı

Sanal üzerinde kul hakkı

Simsek5861
Selamun aleyküm sizlere bir şey soracağım lütfen yardımcı olun. Ben sanalda facebook vs. uzun zamandır
varım ve bu uzun süreçtede bir çok kişi ile diyalog kurdum konusmam oldu. Şimdi bütün bu facebook
felan kapatıp yeniden açıp diyalog kurdugum kişilere vs dikkat etmek istiyorum fakat su konuda rahatsız
oluyorum diyalog kurdugum kısılerden helallık almak sankı bana farzmış gibi davranıyorum rahat olamıyorum
bu konuda ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun. Cogu kısıden helallık aldım bunlardan ıkısı ıse biri mesaj engeli attı
diğeri ise ilk olarak etmiyorum dedi daha sonra helal olsun kardes bos mesaj atma ben sevgilisi yazmış
ama ben bunların zaten hakkını yemedım bir malını calmadım fakat helallık almak farzmış gibi hissediyorum
rahat olamıyorum ne yapmalıyım rica ediyorum cevap verin değerli cevaplarınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Meni gelecek gibi olduktan sonra meni gelmiyor , ne tuvalette ne de iç çamaşırıma meni gelmemekte?

Yorum: Sanal üzerinde kul hakkı

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam kardeşim.Şimdi ben seninle eskiden diyalog kurdum şimdi tövbe ettim hakkını helal et diye mi mesaj atıyosun ? Tam olarak nasıl helallik istediğini anlayamadım.Ama haklarını yemediysen ve zorla konuşturmadıysan( ki facebookta zorlayamazsınız ister konuşur sizle ister konuşmaz) Allah’ın izniyle helalleşmenizi gerektiren bir durum yoktur.Kendine farz olarak görme farz çok ayrı bir şeydir.Ama içini rahatlatacak ise Allah(cc) rızası için helallik isteyebilirsin.Birde facebookunu kapatıp yenisini açmak yerine direk kapatabilirsin.Sosyal medya sıkıntılı bir ortam.Ama tebliğ için kullanacağım oradanda dine hizmet edilebilir dersen saygı duyarım Allahu Teala kabul etsin.

Okudunuz mu?  Bakara 106 Ayet açıklaması

Yorum: Sanal üzerinde kul hakkı

Simsek5861
Güzel cevabınız için ALLAH(c.c) sizden razı olsun. Seninle daha onceden diyalog kurdum hakkını helal et demedim tabi ki. Zaten çoğu kişiden yani yanlış bilgi vermeyeyim nereden baksan 50 ye yakın belkıde daha fazla kişiden helallık aldım tanısalarda tanımasalarda helal ettiler. Coguna su sekılde yazdım Kardeşim elimden geldiği kadar helallık alıyorum sendende almak istedim hakkını helal et dedim. Fakat bunlardan ikisi varki birisiyle onceden konusmam su sekılde o bana selam vermiş herhalde oyunda bir şey takas edecektik ben ondan bilgi felan istemişim işte hesabın lınkını atarmısın hesaptakı gızlılıgı kaldırırmısın daha iyi inceleyim felan diye en sonunda ufak tefek konusmalar o kolay gelsin yazmış bende eyvAllah felan diğer kişi ise aynı buna yakın bir şey ben bunlarada helallik almak için mesaj attım biri mesaj engeli attı diğeri ise ilk etmiyorum dedi daha sonra helal olsun kardes bos mesaj atma ben sevgilisi dedi bende senin helallık vermen doğru olmazki felan filan bişeyler dedim tam olarak dedigimi yazmadım yanlış bilgi vermiyeyim bu şekilde hocam.

Okudunuz mu?  Sevilen sayılan ve espritüel biri olmak için dua var mı?

Yorum: Sanal üzerinde kul hakkı

Simsek5861
Üstte belirttim herşeyi hocam cevabınızı bekliyorum


cpuslayer
Helallik gibi bir durum olmamış gibi görünüyor. Ancak kalbinizin rahat etmesi için ”Allah’ ım niyet ettim senin rızan için üzerimde hakkım olan insanların günahlarının affı niyeti ile sadaka vermeye.” diyerek sadaka verebilirsin.

Okudunuz mu?  Seçim oyunu satmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam sanal ortam da biriyle 5 ay konuştum beni çok sevdi bende onu ve ona bir çok yalan söyledim tek gerçeğim onu çok sevdiğimde şimdi hakkını helal etmiyor ne yapmalıyım nolur yardım edin yani ne parasını ne malını yedim sadece gururuyla oynadım zannediyor benden maddi beklentileri vardı yaparım dedim ama yapmadım bu hakka girermi nolur tövbe yolu yüzüm yok ona bakmaya konuşmaya bela okuyo bana gururumla oynadın diyor offf çok kötüyüm ben 😢😢😢

Okudunuz mu?  Haşa Aklıma Allah'a Karşı Küfür Geliyor Ne Yapmalıyım ?

capscroll
Aleyküm selam, bende aynı dertten muzdaribim… Helallik istedim sabredemedim engelledim, şimdi etti mi etmedi mi etmese hak geçer mi bilmiyorum.


mum
Özür dile ve söz verdiğini yerine getir yeterlidir.


capscroll
Hocam sözün yerine getirilmesi gerektiğini bir kişi daha demişti fakat haram bir ilişki için verilen söz tutulmalı mı? Kafamı karıştıran tek şey bu, haram ilişkiden doğan hak ve söz ne kadar geçerlidir? Eğer tutarsam harama bir adım daha atmış olacağım, tutmazsam imanımı zedeleyecek gerçekten çok kararısızım….

Okudunuz mu?  Tesbih namazının zamanı

mum
< haram bir ilişki için verilen söz tutulmalı mı? >
Haram olan bir şey söz verilmişse zaten yapılması caiz değil.


kafirden nasıl helallik yapılır, oyun hesabi takas etmek

Bu kategoride yer alan Güzel haber almak için dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sanal üzerinde kul hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.