Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Adak adadım ve hastalandığım için yapamıyorum

Adak adadım ve hastalandığım için yapamıyorum

Ttttt
Arkadaşlar ben 1.5 sene öncesine kadar bir şey olursa 2 hafta oruç adadım ve oldu ama şimdide tip 1 diyabet hastası oldum ve oruç tutamıyorum ne yapmam gerek


Yorum: Adak adadım ve hastalandığım için yapamıyorum

cpuslayer
Adak Allah’ a verilen sözdür. tutulması gerekir.
Bildiğim gördüğüm deneyimlerimize göre şeker hastalığını yapan musallattır.(fiziki sebepler harici gelişen şekerden bahsetmiyorum.)
Size gelince adağınızı yapamamanız kaynaklı bu hastalığa yakalanmış olma ihtimaliniz yüksek.
Şöyle açıklayayım. Oruç adadınız ve 1.5 sene gibi bir süre geçmesine rağmen yerine getirmediniz.
Oruç adağından gelen şeytan vücudunuza yerleşti ve sizde şeker hastalığına sebep oldu. Amaç basit. Orucunuzu size şeker hastalığı aracılığı ile tutturmayarak ömür boyu bedeninizde kalacak.
Adak kaderi değiştirmez kesinlikle bir daha adak adamayınız. Şeytan adak adatır ve sonra da unutturur ki ruhsat sahibi olsun bedene giriş için.
Yapmanız gerekene gelince.
Oruç tutamadığınızı düşünürsek;
”Allah’ ım (her ne şart koştu iseniz onu söyleyin.) adamış olduğum 2 hafta oruç adağımın yerine geçmesi niyeti ile niyet ettim yalnız Senin rızan için sadaka vermeye.” diyerek sadaka veriniz.
Sadaka miktarına gelince.

Okudunuz mu?  2 Kere iltiham oldum, sabah kalktığımda 2 kere mi gusül almam gerek ?

"(Yeminin) Kefâreti ailenize yedirmekte olduğunuzun orta (derece) sinden, on yoksulu doyurmak, ya onları giydirmek, yahud bir köle azad etmektir. Fakat kim (bunları) bulamazsa, üç gün oruç tutması lâzımdır. İşte bu, and (yemin) ettiğiniz vakit (onları bozmanın) kefâretidir. Yeminlerinizi muhafaza ediniz. Allah âyetlerini size böylece açıklıyor. Ta ki şükredesiniz." (Mâide, 5/89) buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Namazda niyeti unutmak

Burda ki ayette 10 fakiri doyurmak ile 3 gün oruç aynı tutulmuş.
2 hafta yani 14 gün oruç için yaklaşık olarak 50 civarı fakiri vermiş olduğunuz sadaka parası ile doyurduğunuz an kefaret gerçeklemiş olacaktır diye tahmin ediyorum.
Yani günlük 16 liradan 800 tl civarı sadaka ile kefaretinizin Allah’ ın izni ile karşılanacağı umulur.
Ayrıca aşağıdaki niyet ile günde 1 lira da olsa sadaka vermeye devam ederseniz inşAllah vücudunuzda ki diğer musallatlardan da arınırsınız inşAllah.(%90 vücudunuzda musallat var, size adak adatarak ve diğer büyük günahlara sokarak vücudu istila etmeye çalışıyor.)

Bu kategoride yer alan Gusül sırasında sinirlenip bağırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak adadım ve hastalandığım için yapamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.