Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Yolun bittiği noktadayım

Yolun bittiği noktadayım

Simsek5861
selamun aleyküm burada bir çok soru sordum bir çok cevap aldım Allah razı olsun bugün sizlere içimi dökeceğim lütfen beni gerçekten anlayarak cevap verin sanal aleminde bir çok kişiden helallik aldım artık o kadar mahvoldum o kadar takıntı ettimki hiç tanımadıgım birisi bana helal etmiyorum dedigi için gunlerce emek verip ona bir hesap kasıp verip helallik aldım üstelik bu hiç tanımadıgım birisi
birinden helallık istedim ho yazdı yani helal olsun demek ama ben o kadar takıntılıyımki defalarca uzattım kardeşim hakkını helal et hakkını helal et diye en sonunda bıktırdın haram olsun yazdı bir kişiden helallik istedim helal olsun (küfür kısaltması) yazdı ama ben rahat olamadım şimdi uzattım uzattım cevap alamadım mahvoldum içim kötü birisi Anneme sövdüğü halde ben iyilik edip ona hesaplarını geri verdigim halde helallik istedim fakat etmiyorum dedi uzattım ve cevap alamadım.. Diğerleri ise birisi oyunda bana yardımcı olup birkaç şey yaptı ben map satın alacaktım fakat gunlerdır map yapımına tam olarak başlanmıyordu bende vazgeçtim yazdım ama ben sanki o kişilerden helallik almak farzmış gibi hissediyorum ve kötü oluyorum. Diğer birisi ise sunucuda alım için konustum ilk konustuk sonra vazgeçti okul felan acılıyor dedi daha sonra ise istersen sunucuya gelip bakabilirsin yaptıklarıma gibi bişeyler dedi yazdıklarını tam yazmadım yalan soylemıs gibi olmuyayım herneyse öyle dedi yani vazgeçtigi halde kendisi dedi istersen gelip bakabilirsin diye ama ben ondan helallik almak farzmış gibi hissediyorum ve kendimi yuk altında hissediyorum çok kötü durumdayın gerçekten çok kötü durumdayım Allah’a şükrediyorum son 1 senedir bana kul hakkı konusunda bu nimetleri verdigi için çok dikkatli birisi oldugum için ama bukadar olması beni hayattan sogutuyor bazen yaşamak istememeyi bile düşünüyorum kurtulmak istiyorum ama usttekı olaylar beni mahvediyor birisine yazıyorum cevap alamıyorum diğerine yazıyorum bıktırdın haram olsun yazıyor uzatmamın sebebi ise güzel bir şekilde helal olsun demesini beklemem ho demesini değil bugün abdest aldım kuran-ı kerim açıp birkaç yeri okudum sürekli içimden rabbime dua ediyorum Allahım sen yücesin beni bu sıkıntuılardan kurtar diye ama olmuyor kurtulamıyorum şimdi okul açılıyor 12. sınıfım ve bu sıkıntılar beni okuldada mahvedecek gibi hissediyorum birazcık mutlu oluyorum ama ondan sonra kafamdan vurulmuşa dönüyorum ne yapacagımı bilemiyorum lütfen yardım edin içimi rahatlatacak kalbimi rahatlatacak cevaplar bekliyorum ALLAH sizden razı olsun

Okudunuz mu?  Muhyiddin İbn-i Arabi'nin şu sözleri şirk değil midir?

Yorum: Yolun bittiği noktadayım

Kayıtsız Üye
Genç Kardeşim, anladığım kadarıyla sanal alemde bazı kişilerin hakkına girdiğini düşünüyorsun. Ama bunu sanki vesvese noktasına ulaşacak kadar abartmışssın gibi geldi. "ho" yazmış. Önemli olan ne yazdığı mı ne demek istediği mi? Helal olsun demek istiyor, tamam geç o kişiyi. Hakkını helal etmeyenler için, elinden geleni yapmışsın. Sevabı onlara olmak üzere elinden geldiğince sadaka ver, hayır yap, iyilik yap. Öte tarafta inşAllah her ne zarar verdiysen onun yerine geçsin. Bu şekilde kendini vicdan azabına mahkum etme. Bu durum senin bundan sonra iyi olma isteğini de kırıyor. Seni negatif etkiliyor.
Çok gençsin. Önüne bak. Hatalarını tekrarlama. Sanal alemde mümkün olduğunca az vakit geçir.

Okudunuz mu?  Marid Cinni Hakkında Bilgi İstiyorum

Yorum: Yolun bittiği noktadayım

cpuslayer
”Allah’ im üzerimde kul hakki bulunan kişilerin günahlarinin affi niyeti ile niyet ettim rabbim senin rizan için sadaka vermeye. Allah’ im sen bu az olan sadakami çok olarak kabul ve makbul eyle. Amin.” diyerek sadaka ver.

Okudunuz mu?  Bir Mezhebe Bağlı Olmak ?

şeytan seni vesveseleri ile mahfediyor. Bu düşünceler gelince aklina hihi de geç.
Vesveseye önem verirsen büyür. önem vermezsen balon gibidir söner.
Vesvesenin nasıl geçeceği hakkinda videolar izle. Bişeyin kalmaz inşAllah.

Bu kategoride yer alan Alnın Secdeye Deymesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yolun bittiği noktadayım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.