Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden93
Abone

Ev almak için istihare

Ev almak için istihare

KaT25
Arkadaşlar merhaba. Yazacağım duruma dikkatle bakmanızı rica edicem.

1-) Sahip olmak istediğim bir şey var lakin benim bu istediğim şeye yüz bin lerce insan başvuruyo ve kazanan sayısı çok az. Kazanabilmenin tek yoluda başvuranların arasından bilgisayarın rastgele kazananları çekilişle belirlediği bir sistem. Yani 10 kişi başvursun 2 kişi kazancaksa bunu kura ile belirliyolar sizin yapabileceğiniz bir çaba yok.

Okudunuz mu?  Akşam yatarken hangi dualar okunmalı?

2-) Bu gece ilk istiharemi yaptım kalkar kalkmaz rüyamı not ettim kalbimin durumuna baktım kalbimin durumunuda not ettim inşaAllah 7 gece böyle devam edicem.

Soru : Şimdi yukardaki şartlara bağlı olarak bir soru sormak istiyorum. Sahip olmak istediğim şeye ulaşabilmek için çalışma sünnetini yerine getirme şansım yok çünki kimsenin elde edebilmek için yapabileceği bişey yok tamamen çekiliş ile belirleniyor. Ve varsayalımki istiharem o şeye sahip olmamın hakkımda hayır getireceğine dair bir sonuç bildirdi diyelim. Burda bir farklılık var.

Okudunuz mu?  Hz adem a.s. cennetten kovulduktan sonra dünyada neler yapmıstır?

Ben ev almak için istihare yapsam desemki yarabbim şu evi almam hakkımda hayırlımı sonucuna göre hareket etmek çok kolay parayı keş hazırlamışsın koymuşsun masaya 7 günün sonunda olumlu çıkarsa verirsin parayı alırsın ona ulaşabilecek bir güç ve bir çaba elinizden geliyor.

Okudunuz mu?  Fatiha-i Şerifenin Havassı Fazileti Çok Yüksek Bir Dua <-- bu dua sahih mi ?

Ancak benim sahip olmak istediğim şey tamamiyle çekiliş. Yani ona ulaşabilmek için başvuru formunu doldurmaktan başka elimden bişey gelmiyor. Yani istiharemin sonucu iyi çıktı diyelim harekete geçemiyorumki. Çekilişi kazanmam lazım. Napabilirim çekilişi kazanamazsam her sene başvururum en azından emin olurum hakkımda hayırlı olup olmadığına.

Okudunuz mu?  Ramazanda oruçken boşalmak

Peki burda şöyle bir sonuç çıkabilir mi? İstihareyi yaptım ve sonuç o şeye sahip olmamın hakkımda hayırlı olacağı sonucunu ilham etti rabbimiz diyelim. Bu aynı zamanda o çekilişide kazanacağım anlamına gelir mi ? Bu sene yada ilerleyen senelerde bu istediğim şeye Allah’ın takdir ettiği zamanda ona muhakkak ulaşacağım anlamına gelir mi ?

Okudunuz mu?  Harama bakmamanın fazileti varmı ?

Ben hadismi değilmi yoksa bir sahabenin sözümü tam hatırlamıyorum ama pek çok kez dillendirilen bir söz biliyorum Yüce Allah vermeyecek olsa kalbe ona sahip olma isteğinide yaratmazmış deniyor.

Bu söz doğrumu bilmiyorum ama istiharenin sonucu hayırlı çıksa ben rabbim vermeyeceği şey için hayal kurdurmaz bigün KESİN nasip edecek inşaAllah diyebilir miyim ?

Okudunuz mu?  4 kadınla evlenmek haram olurmu

Bunu diyebileceksem eğer ona göre para biriktirmek ve planlar yapmak gibi o hedefe dair hazırlıklar yapıcam bu beni etkileyebilir.


Yorum: Ev almak için istihare

arifselim
Maalesef toplumumuzda bazı kimseler tarafından istihare çok yanlış biliniyor. İstihare bir konuda istişareler edilmesine rağmen bir karar veremeyen kişi Allah’tan kalbine bir his, bir ilham yani bir meyil hissini vermesini dilemesidir. İstihare bundan başka bir şey değildir. İstihare haşa ne vahiydir, ne farz nede vaciptir. Rüyada görse kalbine hislerde gelse asla kesin şudur demek mümkün değildir. Sadece kafa karışıklığını en aza indirmek için Allah’tan yardım istemektir.

Okudunuz mu?  Fal bakılan cafede çalışmak caiz mi?

Senin anlattığın konu için bir kere istihare yapılabilecek bir durum dahi yoktur.


ev için istihareye yatmak

Bu kategoride yer alan Bu yaptıklarım zinaya girer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ev almak için istihare Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.