Anasayfa
10 Haziran 2022, 19:58
sizden1
Abone

Harama Güzel Demek Küfür Mü?

Harama Güzel Demek Küfür Mü?

Eflatun Saçlı
Ben bunları Dinimiz İslam adlı siteden aldım ve kafam karıştı…. Harama helal demek küfürdür ancak haramın beğenilmesi, hoşa gidilmesi küfür mü değil mi hala anlayamadım. Bir de küfür olacak bir şeyi ağızla demeden kalpten geçirmekte mi dinden çıkartır? Dikkate alırsanız sevinirim, teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kitap gönderilen Peygamberler Hangileridir?

Yorum: Harama Güzel Demek Küfür Mü?

Hoca
Bu inanç sadece alıntısını yaptığınız yerde var başka hiç bir islam alimi eserlerinde bulamazsınız.
Haram olan bir şeyin beğenilmesi küfür değildir, sadece günahtır.


Bu Beni Dinden çıkarmış Oluyor Mu?

Kayıtsız Üye
Merhabalar,
Okuduğum bir kaynakta, "her hangi bir haram olan şeye "ne güzel" derse o anda imanı gider" diye bir söz okudum. Ben geçmişte yaptığım bir günahta buna benzer bir söz söylemiştim fakat ben bunu demenin dinden çıkaracağını bilmiyordum. Bilseydim asla demezdim. Yüce Allah’a Celle Celalühu sığınırım, günahlarımın affını arz ederim mağfiret dilerim. Tövbe edip Şehadet mi getirmeliyim?

Okudunuz mu?  Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

Yorum: Harama Güzel Demek Küfür Mü?

Omer Faruk
< Okuduğum bir kaynakta, "her hangi bir haram olan şeye "ne güzel" derse o anda imanı gider" diye bir söz okudum. >
Eğer kişi bu haramı bilerek ve Allah’ın bu konuda yanlış yaptığını ima ederek övüyorsa tabii ki İslam dairesinden çıkar. Ama bu amaçla söylememişse yalnızca günah işlemiş olur ve hemen tevbe etmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Kız arkadaşımdan ayrılmak istiyorum

Mavibeyaz58
Ben tam anlamadım şimdi bir müzik haram ama ben dinlediğim müziğe güzel desem ya da açık makyajlı birine güzel desem dinden mi çıkıyorum ? Haram olduğunu biliyorum ve inanıyorum..Beşeri güzellik gibi bir şey yani


Ensar
Aslında şöyle izah etmek en doğrusudur. Herhangi birşeye güzel demeniz haram olsada bunu inkar edemeyiz. Evet o kişi veya o şey fiil işlendiğinde Allahın rızasına uygun olunmadığında haram işlenmiş olur. Siz domuza güzel demekle dinden çıkmazsınız.

Okudunuz mu?  Faizsiz ev almak

haram guzel, harama güzel demek, harama güzel demek

Bu kategoride yer alan Üvey evlat bakmanın sevabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Harama Güzel Demek Küfür Mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.