Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
missa0
Abone

Müşrik nasıl olunur ?

Müşrik nasıl olunur ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleykum. Kafam karısik yardiminiza ihtiyacim var. Mürşid Allah ile kul arasinda aracı mıdir ? Aracı ise bu doğru mudur ?Bunu eleştirenler şirk olduguni soyluyorlar. Cahiliye dönemindeki Araplar Allah ‘ i inanip putlari Allah ile kendi arasinda araci kildiklari için müsrik olduklarini, murside bagli olanlarin ise bu konuda şirke dustuklerini soyluyorlar. Tasavvuf ehli insanlar ise bunun sirk değil Allah yolunda dost edindiklerini hayatta her seyin vesile ile oldugunu soyluyorlar. Hangisi dogru. Lutfen ayrintili bir sekilde aciklayabilir misiniz? Cahiliye donemindeki Araplar sadece putlari araci gordukleri için mi müsrik oldular?

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde Baba Kızına Zekat Verebilir mi?

Yorum: Müşrik nasıl olunur ?

Hoca
Mürşid, insana doğru yolu gösteren kişiye denir. Kitap ve sünnete uygun hareket ettiği sürece her müslümanın mürşidi/hocası olmalıdır Yoksa dinimizi nasıl öğreneceğiz.
Fakat bu günkü tarikatçılık anlamında mürşid kavramı çok farklıdır. sözün özü, mürşidin neyi öğrettiğine bağlıdır.

Bu kategoride yer alan Dua ederken yanlışlıkla peygamberimize hamd etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müşrik nasıl olunur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.