Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Kanlı Şeyleri İzlemek Günah Mıdır?

Kanlı Şeyleri İzlemek Günah Mıdır?

Evrim ‘
Ben mesela kanlı şeyleri izlediğimde, bir gün hepimizin öleceğini ve Allah’ın huzuruna gideceğimizi hatırlıyorum. Bu beni sevap işlemeye yöneltiyor. Bu durumda kan içeren videoları veya filmleri izlemek günah mıdır..?

Amin… Bir sorum olacak bu arada. Kanlı videoları veya filmleri, dizileri izlemek günah mıdır? Bunları izlerken bana bir gün öleceğimizi ve Allah’ın huzuruna gidip günah ve sevaplarımızın ödülünü veya cezasını alacağımızı hatırlatıyor. Bu durumda günah olur mu?

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim'i evde yatak odamızda bulundurabilir miyiz?

Yorum: Kanlı Şeyleri İzlemek Günah Mıdır?

Hoca
Ölümü hatırlamak için, ameli artırmak için bir sürü güzel yollar var mesela mezarlığa gitmek gibi…
Bu izlediğin filmler günah olmasa da güzel değildir.


Yorum: Kanlı Şeyleri İzlemek Günah Mıdır?

Kayıtsız Üye
Peki ama günah olmadığı için izlememde bir sakınca olmaz. Davranışlarımı etkilemiyor. Sadece Allah (c.c)’ı hatırlatıyor. Teşekkürler hocam.

Bu kategoride yer alan Sünnet olmak kadın erkek her müslümana farz mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kanlı Şeyleri İzlemek Günah Mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.