Anasayfa
22 Şubat 2022, 3:07
missa0
Abone

Öğlenin son sünnetini 4 rekat kılmak

Öğlenin son sünnetini 4 rekat kılmak

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü,
Öğle namazının son sünneti 4 rekat olarak kılınabilir mi? Yüce Allah (Celle Celalühü), öğle namazının son sünnetini 4 rekat olarak kılanın cesedini cehenneme haram kılar hadisi sahih midir? Ayrıca bu şekilde kılmaya devam edenin Yüce Allah (Celle Celalühü) mahşerde kişinin kul haklarına yardım edeceğini duydum. Bunlar Doğru mudur?

Okudunuz mu?  Kapalıyım eşim açılmamı istiyor ne yapmalıyım?

Yorum: Öğlenin son sünnetini 4 rekat kılmak

Hoca
Kul hakkı ödenmesi gerekir. Ama öğleden önceki ve sonra ki sünnetler 4 olarak kılınablir. İlk 4 rekat hakkında hadis olduğu gibi son sünnetin 4 rakat kılınması hakkında da hadis var.

Ümmü Habibe’den -Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre Peygamber -sallAllahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde sözü edilen ilkeler nelerdir?

(( مَنْ صَلَّى أَرْبَعًا قَبْلَ الظُّهْرِ، وَأَرْبَعًا بَعْدَهَا لَمْ تَمَسَّهُ النَّارُ .)) [ رواه النسائي والترمذي ]

"Her kim, öğle namazın(ın farzın)dan önce dört rekât ve (farzından) sonra da dört rekât (nâfile) namaz kılarsa, cehennem ateşi onun bedenine dokunmayacaktır." (Nesâî; hadis no: 1817. Tirmizî; hadis no: 428)

Bu kategoride yer alan 4 büyük melekten başka melekler ve görevleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğlenin son sünnetini 4 rekat kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.