Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker miyiz?

Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker miyiz?

ygtbhc3
Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker Miyiz?


Yorum: Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker miyiz?

Kayıtsız Üye
Şura 30: Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder.
Nisa 79: Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter.
Rum 36: İnsanlara bir rahmet tattırdığımız zaman ona sevinirler. Eğer kendi işledikleri şeyler sebebiyle başlarına bir kötülük gelirse, bir de bakarsın ki ümitsizliğe düşerler.
Tegabun 11: Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet başa gelmez. Kim Allah’a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya iletir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Afrika'ya gönüllü gitmek...

ve benzeri ayetlerden de anlaşılacağı gibi başa gelen hastalıkların musibetlerin belaların hepsi kendi günahlarımız veya hatalarımız veya bozuk zihniyetimiz yüzündendir. Allah yine de çoğunu affediyor. Çocukların başına gelenler ise muhtemelen anne babadan kaynaklıdır. Anne babaya verilen nimetler sayıldığı için. Bu belalar bu günahların temizlenmesini sağlar. Eğer günah işleyip de başına bela gelmiyorsa karşılığını cehennemde görecek olabilirsin. Firavun örneğinde olduğu gibi. Anne baba bedduası veya haksızlık ettiklerinin ettiği beddualar da yine başka sebeplerdir.

Bu kategoride yer alan Allah'ı Razı Etmek İçin Nasıl Bir Meslek Seçmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.