Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Cuma Namazı Cünüpken Teyemmüm ile Kılınır mı?

Cuma Namazı Cünüpken Teyemmüm ile Kılınır mı?

Konutcu
teyemmümle cuma namazı kılınır mı

Hocam affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum. Ben Askerim şuan! Cuma günü cünüp oldum. Cuma günü olduğunuda unuttum. O gün internetten şöyle bir baktım cuma namazına teyemmüm abdesti alınarak gidiliyormu diye, ben sabit nöbet tuttuğum için 12 saat yani gündüz nöbet tutuyorum. Nöbet tuttuğum yerde hortum var çeşme var ama yıkanamam Kışla içi olduğu için! Komutanlar ve askerlerin gelme ihtimali var! Bende gidemedim cuma namazına araştırdım ve zaruretli olduğu için öğle namazımızı kılabiliyoruz galiba farz olan 4 rekat bende teyemmüm aldım. Öğle namazının 4 rekat farzını kıldım. Allah’a dua ettim bir daha böyle bir şeyin olmayacağına yemin ettim. Kabul olurmu hocam yardımcı olun.!

Okudunuz mu?  Müslüman birine kafir dedim tevbe ettim kabul olur mu

Yorum: Cuma Namazı Cünüpken Teyemmüm ile Kılınır mı?

Hoca
Su bulma imkanı olan asla teyemmüm alamaz. Kılınan namaz, islam fıkhına uygun olmadığı için kaza edilmelidir.
sadece namazı kaçırmak korkusu ile, kazası mümkün olan (bedeli bulunan) namazlar için teyemmüm etmek caiz olmaz. Cuma ve diğer vakit namazları gibi… Çünkü bunlara yetişilemezse, cuma yerine öğle namazı kılınır. Vakit namazlarına yetişilemezse, bunlar kaza edilir.

Okudunuz mu?  Yatsı namazı bitiş saati

teyemmümle cuma namazı kılınır mı

Bu kategoride yer alan Cenabet miyim? Ben başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma Namazı Cünüpken Teyemmüm ile Kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.