Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer?

Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer?

Mustafa1025
Sa kardeslerim benim galiba doktora gitmedim ama idrar torbamda gevseme var abdest aldiktan sonra akinti oluyor. Yine abdest aliyorum bakiyorum yine idrar damlamis. Acaba bu ozurlu kapsamina girer mi dinde boyle bir kolaylik var mi? Cunku bu her gun oluyor ve yeniden abdest aldiktan sonra idrar gelip gelmedi mi diye bu sefer eminde olamiyorum

Okudunuz mu?  Kendi eşinle ilişkiden sonra alınan gusul ile zina yapıldıktan sonra yapılan gusül arasında fark var mıdır?

Sa kardeslerim doktora gitmedim ama benim galiba idrar torvam gevsemis abdest aldiktan sonra idrar damlasi geliyor sonra tekrar abdest aliyorum namaz kiliyorum bakiyorum yine idrar damlamis boyle kilina namaz gecersiz midir yoksa bu ozur e mi girer artik abdest almaktan bıktım delirecem her gun oluyor bu nerdeyse birde ven ozur konusunda soyle bisey duydum ozur sayilmasi için bir vakit boyunca sürekli idrar gelmesi gerekirmis ben zaten 7 saat okulda kaliom sabah erken kalkip namaz kiliom zaten yarim saatlik bir zamanim oluyo oglen desen yine oyle dinde bu konuda bir kolaylik var mi?

Okudunuz mu?  Saç boyatmak için gusul abdesti almak gerekiyomu ?

Yorum: Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer?

Tevbe
Aleyküm selam. İdrar necistir bulaştığı eşyayı silmek gerekir ya da değiştirmek. Sorunuza gelecek olursak eğer doktora görünüp bu rahatsızlığı özür olarak görürse namazın geçerlidir Allahın izniyle ancak her vakitte abdest tazelemen gerekir. Anladığım kadarıyla yaşın daha ufak bu yüzden tuvaletini yaptıktan sonra iç çamaşırına bir kağıt koy ve bir müddet yürü ya da 20-30 dakika bekle sonrasında abdest al kesilecektir. Ve bir tavsiye daha kimi insanda bölgede bulunan kaslar yeterince kasılmaz bu yüzden 3 parmak ile aşağıdan yukarı sıvazlayarak içinde kalan idrarı boşaltabilirsin. Rabbim kolaylıklar buyursun. Sağlıcakla kal inşaAllah.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti olmayan bir kişinin imam nikahı kıyılırmı.kıyılırsa dinen kabul olurmu.

Yorum: Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer?

Mustafa1025
Peki doktora gidene kadar maliki mezhebini taklit ederek namaz kilabilir miyim kılınırsa nasıl taklit edilir


Yorum: Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer?

Hoca
Tüm mezheplerde hüküm aynıdır bu konuda taklit meselesi bo iş
< ozurlu kapsamina girer mi dinde boyle bir kolaylik var mi? >
Özürlü hükmü nedir nasıl davranmalı öğrenin ve uygulayın

Okudunuz mu?  Gusülde Burna Su Çekmek

namazdayken idrar kacırırsan ne olur, namaz kılarken idrar damlaması, Maliki özür

Bu kategoride yer alan Sinüzit varken gusül abdesti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.