Anasayfa
21 Temmuz 2023, 18:38
missa08
Abone

Duaların kabul olacağı hissi

Duaların kabul olacağı hissi

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm arkadaşlar ben uzun denebilecek bir süredir bir konu hakkında dua ediyorum ve eskiden maalesef hayırlısı ile bile demeye korkacak kadar çok istiyordum kabul olmasını.Son bir iki haftadır bundan kaçınıyorum ve olması gerektiği gibi Allah’tan hayırlısı ile istiyorum.Dün teyzemlerde Kuran okundu ve bende içeri odaya geçip bu isteğim için dua ettim.İçimde kabul olacağına dair rahatlık olmaya başladı.Kabul göreceğine inanarak dua etmenin çok önemli olduğunu biliyorum fakat daha önce bunu denememe rağmen ister istemez şüpheye düşüyordum.Özellikle dünden sonra kesin kabul olacak gibi içim rahat dua ediyorum.Bu önceden ne kadar istesem de yoktu,bu bir işaret olabilir mi Allah’ın izni ile ?

Okudunuz mu?  Değişmeyen üç kader vardır doğmak, evlenmek ve ölmek özellikle evleneceğimiz kişi anlımıza yazılmışmı?

Yorum: Duaların kabul olacağı hissi

Hoca
Her duanın kabul olduğunu, asla elinizin boş dönmeyeceğini bilin!
Bu istediğinizin hemen veya sonra yerine getirilmesi ve ahirete ertelenmesi şeklinde olabilir.

Bazen manevi bir ferahlık olur bu belirti de olabilir olmaya da bilir


Yorum: Duaların kabul olacağı hissi

ömerçelik
Ben sürekli inşAllah polis olurum diye dua ediyordum ama olmadı önüme jandarma geldi Şimdi bunun için dua ediyorum inşAllahta olacak zaten ikiside aynı şey sorum ise bu polisliği yarıda bırakmışmı oldum ?yoksa Allah tarafından şimdiden kabul olmayıp ona benzer birşeylemi beni MÜKAFATLANDIRICAK ?

Okudunuz mu?  Temel hadis kaynaklarını yazar mısınız

Yorum: Duaların kabul olacağı hissi

Hoca
Polis olmak için ettiğin hiç bir dua boşa gitmez, karşılığı bu dünyada veya ahirette fazlasıyla verilecek


ömerçelik
anladım sağolun peki Bu benim düşüncem ikiside birebir aynı şey olduğu için acaba İLAHİ BİR ŞEYMİ VAR ? POLİSLİK OLMADI DUAM BOŞA GİTMEDİ KARŞILIĞINDA JANDARMAMI GELDİ ?

Okudunuz mu?  Sevgilimi aldattım çok pişmanım

KARŞILIĞI DERKEN YANİ ?


Kuveys
Öncelikle aleykum selam kardeşim.Allah ın hikmeti sorgulanmaz.O şekilde dr tecelli edebilir yahut başka mahiyetler de de olabilir.Allah salih kulunun duasını boş bırakmaz.Yalnız biz farkedemeyiz.Allah in kabul edeceğini bilir hemen olsun isteriz.Duayı ederken vaad ettiğini biliriz lakin bizim için hayırlı olup olmadığını muddetini bu alememi diğer aleme mi kalacağını bilemeyiz.Selametle…

Okudunuz mu?  Tevekkül duası

ömerçelik
Bu konuya hakim olanlar çok acill cevaplarsa memnun olurum. Ben opersyonda veya egitimde namazımı istemeden kazaya biraksam problem olur mu ? çünkü rütbe uzman çavuş ama daha yüksek rütbeliler var onlar ne derse o olur ? Bana 10 dk verseler kilarim inşAllah lütfen cevaplarmisiniz .

Okudunuz mu?  Yöresel Ninnilerimiz

ACİLSERVİS
Bu konunun namazla ne ilgisi var ? Az önce mesajını sildim tekrar yazıyorsun. Namazla ilgili bir konuya veya yeni bir konu açmalısın.

Ölüm döşeğindeki kişi bile namazını vaktinde kılmak zorundadır. Kazaya bırakılamaz.


duanın kabul olacağı anlaşılır mı, duanın kabul olduğunun işaretleri, duanın kabul olduğunu hissetmek

Bu kategoride yer alan Irk ile ilgili ayet ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duaların kabul olacağı hissi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.