Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

Abdestte vesveseden kurtulmak için maliki mezhebini taklit etmenin hükmü

Abdestte vesveseden kurtulmak için maliki mezhebini taklit etmenin hükmü

Ncn
Abdest konusunda çok sıkıntı çekiyorum. Kimi Zaman gerçekten gaz sıkıştırıyor , kimi Zaman istemsiz çıkıyor gibi geliyor pıt diye Bi his, bu da zamanla vesveseye dönüştü. Artık olmasada yine o his olacak diye kendimi sıkıyorum. Aklım sürekli orda oluyor. Her namazda başıma geliyor bu hisler. Kimi Zaman vesvese diyorum kimi Zaman’da içime sinmiyor istemsiz çıkan minik gazdı diyorum tekrar tekrar abdest alıyorum ama huşu içinde namaz kılamıyorum. Toplum içinde namaz kılmaya korkuyorum artık. Vesvese ile istemsiz çıkan gazı birbirinden ayırt edemiyorum, maliki mezhebine uyarsan istemsiz gaz abdesti bozmaz diyenler var. En azından bu durumdan kurtulana kadar maliki ye uysam. Onun abdesti bozmayacağını bilsem zaten kendimi kasmayacağım için o vesvese Nin de gideceğini umud ediyorum. Bu şekilde davranmam uygun olur mu dinen. Bir konuda başka bir mezhebi taklit etmenin hükmü ve şartları nelerdir. Bunu Nasıl yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Cinlerle Arkadaş Olmak

Yorum: Abdestte vesveseden kurtulmak için maliki mezhebini taklit etmenin hükmü

Hoca
< maliki mezhebine uyarsan istemsiz gaz abdesti bozmaz diyenler var >
Bunları kim uyduruyor blmyorum ama çok günaha giriyor.
4 mezhebe göre gaz çıkması istemsiz de olsa abdesti bozar ve yine 4 mezhebe göre vesveseden dolayı gaz şüphesi (koku hissedilmedikçe) abdest bozmaz.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Isimlerini kom koydu?

< 1- الفضلة الخارجة من الدبر.
2- البول.
3- الريح الخارج من الدبر.
4- الودي و هو : ماء أبيض خاتر يخرج بإثر البول..
5- المذي و هو : ماء أبيض رقيق يخرج عند اللذة بالإنعاظ عند الملاعبة أو التذكار.
6- المني الخارج بلا لذة معتادة لأنه إن خرج بلذة وجب منه الغسل.
7- الهادي و هو : ماء أبيض يخرج من الحامل.
8- دم الاستحاضة.
9- خروج المني من فرج المرأة بعد أن اغتسلت.
10- السلس القليل أما إن كثر بأن لازم كل الزمان فلا ينقض و إن لازم جل الزمان أو نصفه لا ينقض و لكن يستحب الوضوء لكل صلاة و السلس هو ما يخرج من أحد المخرجين على وجه المرض سواء كان الخارج بولا أو غائطا أو ريحا أو مذيا أو دم استحاضة و يجب التداوي على من قدر عليه. >



abdestte vesvese

Bu kategoride yer alan Cuma namazına tembellik ederek gitmemek çok mu günah? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestte vesveseden kurtulmak için maliki mezhebini taklit etmenin hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.