Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

38 yaşında tövbe ettim

38 yaşında tövbe ettim

Kayıtsız Üye
Merhaba ben 38 yaşindayim stresli zor bir işim var sosyal eğlenceli bir hayatım var kalabalikta bir cevrem her gece bir yerde ickiler eglenceler haram zina akla gelebilen her türlü yanlıslik hata daha dile gelmeyen niceleri….. iyi ve inancli bir insanim her isimde alkollu bile olsam hayirla biterdi arada bitmezdi elbette ama ben hayra yorardim. sonra birini çok sevdim evlendik şukür mevlam bana yazmis iyi ki . evlenince herseyden uzaklastim arada kalabalik yemeklerimiz esimlede oluyordu sonra mevlut kandilinde annemle camiye gitmistik ve ben gözyaşlarima engel olamadim tövbe ettim o gece ve o günden beri 5 vakit namazımı kiliyorum kacirdiklarimi kaza ediyorum ama kiliyorum sonucta ve her namazda tövbe etmeye devam ediyorum. Islerim hayırla bitiyor derdim ya asil simdi hayirla basliyor hayirla geciyor şok oldugum olaylar yaşiyorum. Tabii bu yaşıma gelene kadar hiç namaz kilmadigimdan namaz da hata yapmamak için youtube den namaz kilma videosunu acip kulakliktan bilmedigim duaları dinliyorum bildiklerime eslik ediyorum. Yavas oluyor ama olsun eşimde anlayis gösteriyor destekliyor ailem çok mutlu bu durumdan. Size bunu anlatma sebebim videodan dinleyerek namaz kılmamda bir sorun olurmu. Artik alkol almiyorum alkol alinan ortamlarda bulunmuyorum ve sürekli agzimda dualarla yasıyorum. Cok teşekkür ederim sitenizdende çok sey okuyorum. Hayirli aksamlar.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre seferi namaz nasıl kılınır?

Yorum: 38 yaşında tövbe ettim

Hoca
< videodan dinleyerek namaz kılmamda bir sorun olurmu. >
Allah hidayetinizi daim etsin ve ayaklarınızı dinde sabit kılsın. amin.
Namazı öğreninceye kadar videodan takip edin ama bu namaz dışında da devam eden bir çalışma olsun
Çünkü bir farz namazın kılınışını öğrenmek bir gününüzü almaz (şekil olarak)
Dualar ise farz olan fatiha suresi, iki tane kısa da olsa zammı sure (kevser ve ihlas gibi) ve tahiyyat hepsi bu

Okudunuz mu?  İmsak ile Güneş arasında kaza namazı

lütfen durumunuzu bize yazın


Yorum: 38 yaşında tövbe ettim

Ömer fatih
Tövbe etmişsin Allah hidayet vermiş daha geçmişe dönme geçmişde işlediğin günahları kimseyede anlatma. Sanki yeni doğmuşsun daha öncesinde bir şey yokmuş gibi hayatına devam et Tövbe etmeyede devam et ALLAH Et-Tevvab’dır, El-Gafur’dur,El-Gaffar’dır.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre namazda hangi dualar okunur ve sade fazlarmı kılınır?

Yorum: 38 yaşında tövbe ettim

Kayıtsız Üye
Ben de video izleyerek namaz kılmaya başladım. Allah’ım kabul eder inşAllah. Şimdilik sabah namazının kazasını kılıyorum. Alkolü biraktım ama çok zorlanıyorum. Allah beni bir daha o çirkinliğe bulaştırmasın İNŞALLAH. Sitenizi yeni keşfettim. Allah hepinizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Evvabin namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

avni
Abi ne mutlu ki sana 40 yaşına gelmeden tevbe etmişsin inşAllah af olunursun.

"40 yaşını geçtiği halde, hayırlı işleri (sevapları), kötü işlerinden (günahlarından) ziyade olmayan kişi, Cehenneme hazırlansın." (İ. Gazali)

"40 yaşına girdiği halde, günahlarına tevbe etmeyenin yüzünü şeytan sıvazlayıp, ‘Bu artık iflah olmaz.’ der." (İ. Gazali)

Bu kategoride yer alan Yatsı namazı cemaatle nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

38 yaşında tövbe ettim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.