Anasayfa
12 Ağustos 2022, 13:19
sizden94
Abone

Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı?

Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı?

fth123
Selamun aleyküm.

Allah’ın çok sevgili ve güzel bir kuluyla tanıştım, birbirimizi çok sevdik, her evlenmeye kalktığımızda bir sorun çıktı ve en son sevdiğim kişi rahim kanseri olduğunu öğrenip tedaviye başladı. Doktoru çocuğun olmayacak dediği için benden uzaklaştı, bu beni ondan soğutmadı ama bu şekilde uzaklaşarak benden koptu.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti almadan önce ne kadar idrar cıkması gereklidir

Ailemin evlendirme baskılarından kurtulup evlilikten kaçmak istiyorum. Çünkü onu o kadar çok sevdim ki başkasına verecek sevgim yada başkasıyla paylaşacak bir duygum kalmadı.

Şimdi ben bu sebepten evlilikten yüz çevirsem bu büyük bir günah mıdır?


Yorum: Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı?

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim… Öncelilkle Allah şifa versin inşAllah, çok üzüldüm 🙁 Acını hafifletir mi bilmem ama aynı durumdayız ve bizimle aynı durumda olan daha binlerce kişi var. Benim de kimseye verecek sevgim kalmadı diye düşünüyorum ve kimseyi ondan daha fazla sevmeyeceğimi biliyorum. Ki ondan başkasını sevebilir miyim bilmiyorum. Evlenmek gibi bütün hayallerim onunla gitti diyebilirim. Bu konu benim de ilgimi çekti ister istemez ve verilecek cevabı bekliyorum. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ateistlere cevap vermek , yazışmak

Yorum: Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı?

rana
ve aleykumusselam,

ilerde bu söylediklerinize gülerek hatirlayacaginiza eminim.. Allahin sevgili kulu olabilir ama size hayirli degilmis, size belki dünyayi dar edecekti, veya size iyi bir es olmayacakti. Allah size bu kulunu nasip etmemis ve baska daha hayirlisini nasip edecektir.. bunu böyle kabul etmeli bir Müslüman.. bazi seylerin olmamasinin daha hayirli oldugunun bilincinde olmali, ayetlerde geciyor, en dogrusunu en hayirlisini bilen süphesiz Allahdir.
Bizler Allah için bir kere yuva kurmaliyiz, müslümanin ilk niyeti bu olmali.. kimseye sevgimi veremem felan bunlari ilerde gececeksiniz eminim.. zamanla halolur..
Iste insanoglu nefsen sevdigi seylerden vazgecmesi çok zor ama burda ince cizgiyi unutuyoruz..
insan Allahdan baska kimseye bu kadar tutunmamali, hiç kimse vazgecilmez degil, ölüyorum bitiyorum hepsi hikaye.. Allahdan hayirlisini dilemeli ki imtihana dönüsmesin.
Hep hayirlisi için dua etmisimdir ve öyle biri nasip oldu ki Rabbim daha öncekileri nasip etmedigine sükür ettim. Sizde öyle dua edin.
Evlilik kadar güzel bir şey yok, evlilikten bir insan için uzaklasmayin. Evlilik dinimizde çok önem tasiyor.
Kalbinizi daraltacak seylerden uzak durun.
Ahir zamandayiz, inanin bu gibi gereksiz dertlerle ugurasmaya degmez.

Okudunuz mu?  Bilerek işlenen günahlar af olur mu? Ayet´i açıklar mısınız?

Allah hayirli yuva kurmanizi nasip etsin.

Dua ile


Yorum: Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı?

fth123
@rana

Allah razı olsun yorumunuz için.

Bu durum üzerinden zaman geçmiş hali zaten, ben evlenemem demiyorum, ailem zaten hemen başkasıyla evlendirmek istiyor ama ben biliyorum ki bunu yaparsam evlendirileceğim kişiye sevgimi verip mutlu edemeyeceğim, ona da yazık günah, yani bu küskünlükten ziyade bencilliktende kaçmak oluyor, haşa Allah’a küsmek gibi bir şey değil bu, başkasınıda korumaya çalışıyorum kendimden. Benim bir tek ona tahammülüm var, gelen insan sevgisiz ve ilgisiz bir ortama gelip boşa sıkıntı çeker ancak.

Okudunuz mu?  Mekke - Me'la ve Selam kapısı

Allah bizi birbirimiz için hayırlı edip kavuştursun diye dua ediyorum.

@misafir

Allah bize yardım etsin, ben çocuk olmasa bile onu istiyorum ama onu razı edemiyorum. inşAllah edebilirim.

Hayırlı günler cümleten.

Bu kategoride yer alan Kinci İnsan Ne Yapmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kavuşamayınca evlilikten yüz çevirmek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.