Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek

Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek

Ömer fatih
Selamın aleyküm abdest alırken kolumu dirseklere kadar yıkadıktan sonra elimi suya deydirmeden yani kolumu yıkayıp o elimdeki ıslaklıkla mesh yapıyordum bunun doğru olmadığını öğrendim müstamel su oluyormuş diyorlar elimizi suya değdirip nesh etmek gerekiyormuş ben bunu bilmiyordum kimsede böyle detayı anlatmadı ben kolumu yıkadığımda elimdeki suyu temiz olarak sanıyordum şimdi namazlarımı şimdiye kadar hep aynı şekilde abdest alarak kıldım namazlarım olmuşmudur

Okudunuz mu?  Tırnakta kalan yapıştırıcı gusüle mani midir?

Yorum: Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek

Hoca
Kol’a su dökülür ve el ile ovalanır tek yöntem bu 🙂
Kardeş ya kendini tam ifade edemedin yada bu yazdıklarında dini hiç bir sakınca yok ve herkesin yaptığı bir şey


Yorum: Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek

Ömer fatih
Hocam biraz karışık olmuş kusura bakma 🙂 kısaca ben kolumu yıkadıktan sonra elimi tekrar suya tutmadan direk başımı mesh ediyordum başımı mesh etmeden önce elimi suya tutmam gerekiyormuş öyle yapmaz isem bu mai mustamel su olurmu eğer olursa daha önce kıldığım namazları kaza mı edeceğim.

Okudunuz mu?  Gusül abdestini doğru alıyor muyum?

Yorum: Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek

Hoca
< olumu yıkadıktan sonra elimi tekrar suya tutmadan direk başımı mesh ediyordum >
Bu olmaz işte bu şekilde alınan abdest geçerli değildir. Mümkün mertebe bu şekilde kıldığın farz namazları kaza et


merve sen
selamın aleyküm hocam ben şafii mezhebine göre abdest aldım ama elimde yara olduğu için iltihap abdesti bozar diye abdesti maliki mezhebine göre niyet ettim ama tekrar tazeledim sadece niyet ettim ve malikiye göre kıldım olur mu yoksa kaza mı etmeliyim ve de daha öncede başımın 4te birini mesh ediyordum malikiye göre meğerse başımın hepsini mesh etmem lazımmış tekrar kaza etmeli miyim. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Gece Yıkanmak caiz midir?

arifselim
Aleykum selam. Şafiilerde hanefilerin aksine vücuttan çıkan kan ve irin gibi şeylerden dolayı abdest bozulmaz. Bu durumda malikiyi de taklit etmene gerek yoktur. Abdestte bir farzı terketmişsen o namazı kaza etmen gerekir.


Yanlis abdest, abdest vesvesesi

Bu kategoride yer alan Gusül alırken bir yeri kuru unutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz abdesti alırken yanlış mesh etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.