Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ?

Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ?

Kayıtsız Üye
Ben dinine bağlı, namaz kılan bir erkeğim. Yaşım 18 ve lise son sınıfta okuyorum. Uzaktan akrabalarımdan bir kız var. Bu kız benim kız kardeşimin hem arkadaşı hemde yaşıtı. Ben bu kızı küçüklükten beri tanıyorum. Ben yaşım geldiğinde bu kızla evlenmek istiyorum. Yani yaşım 25 olduğunda bu kızı istemeye gideceğim. Ailelerimiz tanıdık olduğu için sorun olmaz diye düşünüyorum. Kız çok neşeli ve sevecen. Ailesi çok iyiler. Kısaca temiz aile kızıdır. Bizde öyle bir aileyiz. Yani bu kız namuslu, dinine bağlıdır.

Okudunuz mu?  Günlük zikir çetelesi örneği

Ben bu kızı mutlu edebilmek için neler öğrenmem gerekir ? Benim hiç kız arkadaşım olmadı ve olmayacak. Eline dokunduğum ilk kız o kız olacak. Yani ona kendimi hazırlamak istiyorum. İyi bir iş sahibi olmak, bakımlı olmak istiyorum. Beni beğenmesi için neler yapabilirim ? Mesela beni beklemesi için ona kardeşimle mesaj gönderebilir miyim ? (Şuan asla göndermem ama mesela askere giderken olabilir. Okuyacağım için askerliğimi üniversite bitince yapacağım.)

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Ve Evlilik

Eşimi mutlu etmek isterim. Mesela ben sosyal bir insan değilim. Fazla gezilecek mekan bilmem. Bunları öğreneyim de kızı evlenince buralara götürürüm.

Aşk denemez ama güven akıyor, güven.


Yorum: Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ?

Hoca
Kardeş ortada fol yok yumurta yok misali… Sen 7 sene sonrasının hesabını yapıyorsun bu hayaleden öteye geçmez.
Dünya kalır mı siz hayatta kalır mısınız kalırsanız dahi bir birinizi ister misiniz bilemeyiz.
Sana tavsiyem liseyi bitir ve harama düşmeden evlen

Okudunuz mu?  Hac günleri hangileridir?

Yorum: Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ?

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşimhenüz çok gencsin çok güzel düşünüyorsun fakat 25 yaşında evlenmeyi düşünüyorsun ve kızın seni beklenmesini istiyorsun bur nevi böyle şey olmaz
Bence böyle bir şey yapma ona açılma
Allah’a dua et ,Hakkımda hayır olanı ver diye
Oku, bir mesleğin olsun,işini eline al ,evlenecek yaşa gel onu Allah dan iste
Nasipte varsa zaten birbirinizi bulursunuz ama nasipte yoksa boşuna geleceği heba etme…önünde uzun yıllar var temiz ve helal yaşa ki belki o kız olmaz daha iyi daha güzeli gelir ,kalbleri ısındıran O c.c, onun için acele etme sabırlı ol,acele etmiş biri olarak bak bende temiz yaşamaya çalışan biriydim birini gördüm evlenmek istedim açıldım,olmadı çünki yaşım senin gibi 18 di ,şimdi 22 okuyup geleceğime bakıyorum nasipte varsa Allah karşıma çıkarır ama ilk önce bir evi gecindirecek kazanç, yuvayi idare edecek bir ilim sevgi saygı olması lazım. ..
Allah ile irtibatıma bakıyorum kulluk vecibelerimi yerine getirmeye bakıyorum
Herşeyin hayırlı olanı deyim acele etme sabırlı ol,

Okudunuz mu?  Yüksek ücretli oyunları bedavaya oynamak

Yorum: Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ?

Kayıtsız Üye
O arkadaşımızın yazdiginin bire bir aynısını bende yaşıyorum ama tek fark o 25 yaşında evlenmeyi düşünüyor ben işe hemen askerden sonra şu an 19 yaşındayım 21 de evlenecem Allah’ın izniyle peki ben napmaliyim bana bı akıl verin lütfen sorular aynı ama tek fark benim 2 sene kaldı onun ise 7 sene

Bu kategoride yer alan Af Olacağıma dair ümidim kalmadı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kız için kendimi nasıl geliştiririm ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.