Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı?

Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı?

oksijenim
Selamun Aleykum kardeslerim.Ben dershanede pasta yiyordum.Arkadaşım da pastayı çok sevmişti . Benim pastam döküldü . Ben de Berke nazar değdirdi dedim gulerek. O da güldü. Sonra ben onun içeceğine baktım onun içeceği döküldü. Gülüstük. Sonra bunu arkadaşlarıma anlattım. İftira mi attım simdi çok korkuyorum. Eğer öyleyse hakkini helal de etmiyor ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Okunan suyu içen şifa bulur mu?

Yorum: Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı?

avni
Arkadaşlarına , Berke bana nazar değdirdi pasta yerken baktı pastam düştü. Demişsen gıybet etmiş olursun. Eğer gerçekten nazarı değmişse sadece gıybet etmiş olursun yok pasta senin hatanla düşmüşse hem iftira hem gıybet olur.

Okudunuz mu?  Îmânın kaç rüknü vardır?

Hazreti Ebu Hüreyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?" "Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine: "Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam: "Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Okudunuz mu?  Müslümana dinsiz demek

Senin yerinde olsam bir pasta ısmarlayıp helallik alırdım.


Yorum: Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı?

Hoca
< İftira mi attım simdi çok korkuyorum. Eğer öyleyse hakkini helal de etmiyor ne yapmalıyım? >
Vesveseden başka bir şey değil

Bu kategoride yer alan Başkasının namaz kılmasını istiyorum nasıl dua etmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kişinin güldüğü şey iftira sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.